Lördagen bjuder på playoff till La Liga och det är Gimnastic – Osasuna som ska försöka hålla drömmen vid liv. Osasuna har ett 3-1 övertag att gå på från första mötet och det lär innebära full fart framåt från Nastic här. Ett överspel känns givet till ett mycket fint odds. Häng på!

  • Match: Gimnastic – Osasuna
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Gimnastic har stått för en fin säsong så här långt men är väldigt illa ute efter en 3-1 förlust på El Sadar för tre dagar sedan. Osasuna var det något bättre laget men siffrorna 3-1 speglar inte riktigt matchbilden. Men det kunde varit ett ännu sämre utgångsläge om inte Gbayara reducerat med dryga 20 min kvar. Men nu har man ändå chansen och det gäller att gå på offensiven här då minst två mål måste in för avancemang. Det lär bli full fart framåt och precis som i Pamplona i onsdags så är jag övertygad om att Gimnastic kommer skapa chanser, för man har ett mycket kapabelt anfall med kraftfulle Emana i spetsen. Problemet har varit att trycka in bollen när chanserna väl dykt upp, det måste helt enkelt bli bättre om man ska ha chans här. Men ett offensivt hemmalag innebär att man kommer blotta sig bakåt, vilket kan kosta en hel del till slut. Gör Osasuna ett mål framåt så måste ju Nastic in med minst tre mål för att kunna ta det till förlängning. Så länge det inte är fyra mål i matchen så måste alltså ena laget tåga på framåt för att avancera, vilket jag gillar till detta överspel.

gimnastic_200x200osasuna_200x200

Osasuna gör sin andra säsong i Segundan efter uttåget ur La Liga och var faktiskt väldigt nära att trilla ur förra säsongen. Men denna säsong har det sett betydligt bättre ut och man har nu ett gyllene läge att avancera vidare i detta playoff. Laget skapade många chanser i första mötet och jag är övertygad om att man kommer gå för mål även här när tillfälle ges. Gimnastic måste som sagt in med tre mål om gästerna pillar in en boll, vilket kan väga tungt i slutändan. Även det offensiva hos Osasuna är vass där vi bland annat hittar Roberto Torres som inte lär spela i andraligan oavsett hur det går med Osasuna. Vi har även stor rutin i herrar De las Cuevas och Nino framåt som vet hur man sätter dit en boll i straffområdet. Men defensivt är baskerna långt ifrån det stabila lag man var i La Liga en gång i tiden, vilket jag även tyckte vi fick se i första mötet. Nu är det bortaplan och mot ett vilt anfallande Gimnastic så tror jag inte man orkar hålla stången.


Överspelet startade på runt 2,40 och jag tror det kommer sjunka ännu mer fram till spelstopp. Det är ett Gimnastic som måste röra sig framåt och så länge det inte står 3-1 i matchen så är ett av lagen desperata. Över 2,5 mål känns som ett riktigt bra spel och vi snålar inte med insatsen här.

/e@sy