juanmonacoDaniel Gimeno Traver har hittat något nu. Två bra matcher i Gstaad som avslutades med knapp förlust mot Wawrinka och nu två förkrossande vinster i Kitzbühel. Motståndaren, Juan Monaco, har varit en gigantisk besvikelse i år, men går ändå inte som stor favorit till dagens drabbning.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Kitzbühel
  • Match: Daniel Gimeno-Traver – Juan Monaco
  • Spel: Gimeno-Traver +4,5
  • Odds: 1,72 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 11.30

Juan Monaco var innanför topp10 och vände förra året. Han var otroligt stabil, särskilt på grus, men i år har han verkligen inte levt upp till förväntningarna, särskilt inte senaste månaderna. I Wimbledon åkte han ut mot Kenny De Schepper.  I Franska Öppna blev dagens motståndare, Gimeno-Traver, för svår och dessutom har argentinaren förlorat mot spelare som Rufin, Bolelli, Isner, Anderson och Paire – samtliga matcher i år och samtliga matcher på grus.

 

Gimeno-Traver har en stenhård forehand och underlaget i Kitzbühel gynnar hårdslående spelare. Han har 2-1 i matcher mot Juan Monaco och vann senaste mötet i Franska Öppna. I dagsläget känns det som att Monaco bara slår dåliga, formsvaga spelare som bortprioriterar gruset. 6-4,6-3 mot Haider-Maurer är inte direkt jätteimponerande. Gimeno-Traver är en mycket kompetentare tennisspelare och ska Juan Monaco slå honom med bred marginal måste spanjoren göra en mycket dålig insats – och just nu känns det inte helt troligt.

 

På tre möten har Juan Monaco aldrig slagit spanjoren med stor marginal och nu när Gimeno äntligen hittat tillbaka, så tror jag att detta blir match av.

 

Monaco är extremt osäker just nu. Går minsta lilla emot honom kan han släppa setet och möter han en spelare som slår ut honom från baslinjen blir han lätt frustrerad.

 

Gimeno-Traver har haft en riktigt tung säsong, fram tills Gstaad, där han slog De Schepper och pressade Wawrinka till 7-6,7-5. Därefter har han slagit Veic och Hajek i storslagen stil och spontat känns det som att han hittat tillbaka. Någon gång måste det vända och nu är formkurvan vänd. Det vore djupt förvånande om Monaco krossar spanjoren nu.