Finaldags i Marocko och tycker att det är två värdiga finalister, båda har spelat bra tennis och tycker inte någon annan skulle ha varit här. Det är en rätt intressant match ur många synpunkter, i mitt tycke så har Gimeno-Traver helt klart haft den tuffaste vägen och han bör stå mycket längre än vad han gör just nu.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Casablanca
  • Match: Gimeno-Traver – Klizan
  • Spel: Gimeno-Traver att vinna matchen!
  • Odds: 2.48 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 15:00

Gimeno-Traver har haft en riktigt bra start på året med fjorton vinster och fyra förluster. Visst ska han ha kunnat vinna någon mer men tycker ändå han har gjort det bra och stabilt. Speciellt här i Casablanca där han endast har tappat ett set. Det var mot Vesely idag i tiebreak, inte mycket att säga om det mer än att det var otroligt starkt att komma tillbaka och vinna. Annars så har det gått precis som det ska ha gjort och lite över förväntan i själva spelet där han har varit otroligt säker i sin egen serve och även kunnat ta kommandot i sin motståndare’s serve relativt enkelt. Han har spelat smart med god marginal och när han spelar på detta sätt så har han ett bra utgångsläge, samt att han har sett fokuserad ut och inga tendenser till några större ”choke’s” eller dylikt som har suttit honom i knepiga situationer. ”Solid game”, helt enkelt!

Imorgon möter han Klizan som jag inte är jätteimponerad över, trots vinsten mot Almagro så är jag tveksam! De har mötts två gånger tidigare där Gimeno-Traver vann med 2-0 och sedan nu i år, i Quito så vann Klizan med 2-1.

Att Klizan är här är inte på grund av att han har spelat speciellt bra, han har mött Brown, Almagro och Dzumhur. Han tappade ett set mot Brown samt Dzumhur och vann med 2-0 mot Almagro. Det är inte jätteövertygande, han gör en del misstag som kostar honom kommandot och momentum. Hans vinster har kommit på att hans motståndare har varit helt odugliga, så som Almagro där jag inte riktigt vet vad spanjoren höll på med, det var så mycket unforced errors som jag knappt hade gjort. Klizan är en bra grusspelare men jag är tveksam till att han ska vara en sådanhär stor favorit, för så bra har han inte varit. Klizan har en tendens till att hålla ett tempo han inte hanterar och där kommer många misstag som kommer att kosta honom imorgon.

Unibet ger oss 40% på Gimeno-Traver och det är taget alla dagar i veckan!

@haegge1