Här har vi en spännande fredagsmatch där jag har riktigt fin info om ett av lagen som har stora bekymmer inför den här matchen. I mina ögon känns det upplagt för en skräll här och vi får 5 gånger pengarna för den….

Gillingham – Wolverhampton
Spel 1: 1 
Odds: 5.00 @ William Hill
Insats: 3/10

Spel 2: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.85 @ Unibet
Insats: 7/10
Spelstopp: 20.45

Gillingham har matchats mot tuffa motstånd under julen men trots det stått upp bra i matcherna. På nyårsdagen fick man sin match inställd vilket innebär att man har piggare ben än Wolves i den här matchen. Man är kanske inte något vidare hemmastarkt lag rent resultatmässigt men man har gjort riktigt bra matcher på sin hemmaplan den senaste tiden och varit riktigt nära en seger. Man står på tur för det och ikväll möter man ett riktigt skadedrabbat och formsvagt Wolves så känns upplagt för en skräll här. Man har två vassa anfallare i Danny Kedwell och Cody McDonald som gjort 10 respektive 8 mål den här säsongen. Den sistnämnde satte 2 mål senast i 2-2 matchen mot Walsall så formen är på topp. Danny Kedwell kommer dock ej till spel.

Man har sena tester på mittfältarna Amine Linganzi, Danny Hollands och Myles Weston här men det mesta talar för att samtliga kommer till spel. Något som talar för överspelet i matchen är att Gillingham är uppe i 7 raka matcher där det slutat med 3 mål eller fler i matchen!

images
Cody McDonald är stekhet för dagen och löser spelen åt oss!

Wolves är inne i en riktigt jobbig period nu där man matchats tufft och skadorna radar upp sig. Man har bara 1 seger på lagets 6 senaste matcher och rycker man inte upp sig snart så tappar man andraplatsen i tabellen. Man inledde säsongen urstarkt med 11 segrar på 14 matcher men nu har man börjat dala rejält och inför den här matchen har man riktigt tunga namn på frånvarolistan. Man spelar helt okej fotboll och gör det bra i matcherna men man har haft stora problem att sätta målchanserna man får. Löser man det så kommer formen snart infinna sig igen men fram tills dess så vill jag höja ett varningens finger för laget. Det finns gott om offensiv potential i truppen där anfallaren Leigh Griffiths utmärker sig mest med sina 12 mål framåt.

Man har som sagt blytunga problem inför den här matchen då lagets förstekeeper Carl Ikeme skadade sig senast, likaså högerbacken Ethan Ebanks-Landell plus att viktige mittbacken Richard Stearman blev utvisad och är avstängd här. I matchen före det skadade sig mittfältarna James Henry och Jack Price så man har riktigt stora bekymmer inför den här matchen, inte minst defensivt där man kommer få hämta spelare från ungdomslaget!

Wolves spelar sällan målrika drabbningar men till den här matchen har man stora problem i defensiven vilket gör spelet väldigt spelvärt då man möter ett Gillingham som i stort sett alltid spelar målrika drabbningar. Wolves har spelat 2 mål eller fler i 5 raka matcher nu så visst finns potential till att överspelet ska gå in här vilket jag utan tvekan tror att det gör!

 
Kort summering: 
Gillingham har givetvis en klar fördel då man fick sin match inställd på nyårsdagen och därmed fått 5 dagars vila gentemot Wolves som därmed spelat en match mer och bara får 2 dagars vila inför den här matchen. Gillingham ligger strax utanför London så räkna med många bortafans på matchen så det kan bli lite drag på läktaren vilken bör innebära lite mer intensitet i matchen. Jag tycker skrällen på hemmaseger är riktigt bra och överspelet bör sitta riktigt fint här! Den riktigt tuffe kör hemmaseger och över 2.5 mål i matchen till fina 7.oo gånger pengarna hos Ladbrokes!