Intressant match i League One, Gillingham som blandat och gett senaste tiden har trots det spelat okej på hemmaplan denna säsong. Sheffield Utd har inte haft det allt för roligt på bortaplan denna säsong och det finns inte mycket som talar för att man skulle vända det i denna match heller.

Match: Gillingham – Sheffield Utd
Spel: Gillingham 0
Odds: 2.15 @ Bet365
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 19/2 20:45

Gillingham har blandade insatser bakom sig, i senaste matchen vann man borta mot Carlisle med 2-1, man har också vunnit mot Port Vale och Swindon och förlorat mot bland annat Stevenage. Totalt har man nu 3-0-2 på dom fem senaste och laget försöker att komma ikapp play-off gänget men har mest trampat vatten i mitten av tabellen senaste tiden. Man ligger nu på en 11:e plats och har denna säsong hemma spelat 7-4-5 med 23/20 i mål. Man är också obesegrade på dom senaste fyra hemmamatcherna i ligan. Gillingham senaste lån Ryan Inniss kan göra debut i denna match, Inniss som kommer från Crystal Palace kommer att stanna resten av säsongen. Tillbaka i denna match är också Elliot Hewitt som varit avstängd, Chris Whelpdale är också tillbaka efter att ha varit borta i sex matcher på grund av skada.

inniss-gillingham

Sheffield Utd spelade FA-Cupen helgen som var och man vann med 3-1 mot Nottingham Forest. I ligan har det inte varit lika roligt senate tiden och man ligger trea från slutet i tabellen vilket inte är bra. Det fattas två poäng för att komma över strecket men det är svårt när man inte får till det på vare sig bortaplan eller hemmaplan. Laget har nu 1-1-3 på dom fem senaste och borta denna säsong har det varit riktigt bedrövligt, 1-3-10 denna säsong med 8/24 i mål. Sheffield Utd har endast en vinst på dom arton senaste bortaförsöken i ligan och man misslyckats med att göra mål i sju av dom försöken. Billy Paynter, Elliott Whitehouse och Callum McFadzean är alla tillbaka till denna match och i övrigt har man inte skadebekymmer i laget att rapportera om.

Gillingham har spelat helt okej hemma denna säsong och även om man blandat och gett senaste tiden så har man ändå gjort bra ifrån sig. Målet att komma upp till play-off blir lite förs vårt men lite högre upp i tabellen är inte omöjligt för laget. Sheffield Utd är inte det lag man en gång var och det gäller att man inte överskattar laget på grund av namnet, man har varit riktigt bedrövliga på bortaplan denna säsong och jag har svårt att se hur man helt plötsligt skulle kunna vända på den trenden i denna match. Jag är ganska övertygad om att Gillingham inte kommer att förlora denna match, att dom vinner finns det god chans till men ett oavgjort skulle inte förvåna mig. Att bolagen gjort Sheffield Utd till favoriter på dom flesta marknader förvånar mig och det kan inte handla om något annat än lagets namn, Gillingham 0 betalar bra och jag tror man fixar en vinst men skulle det sluta oavgjort får vi pengarna tillbaka.