Vi håller oss kvar i UFC Fight Night 62 och Rio där vi hämtar ytterligare en fight från huvudkortet. Vi skiftar fokus mot lättvikten där en oerhört intressant Gilbert Burns går in som storfavorit mot landsmannen Alex Oliveria. Även här ett byte av motståndare pga avhopp via skada där jag i första hand väljer att gå på favoritens spetsegenskaper.

  • Match: Gilbert Burns – Alex Oliveria
  • Spel: Burns via submission
  • Odds: 2,10 @ Expekt
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 03.20 22/3

Veteranen Josh Thompson hade stått för en svår utmaning och riktigt fin värdemätare för var Gilbert Burns, obesegrad över 9 matcher med 8 avslut i den inledande ronden, står någonstans där han ses som ett väldigt intressant kort i den här viktklassen där han förväntas ta snabba kliv uppåt i rankingen. Alex Oliveria, med 10 segrar på 13 matcher, accepterade det här mötet för någon vecka sedan och även om han går med ett gott rykte i hemstaden så har han inte testats mot något större motstånd – det testet får han här med förberedelser som inte har varit optimala.

Jag väljer att i första hand gå på en betydligt mer erfaren Gilbert Burns med fantastiska kvaliteter som grappler. ”Durinho” har världsmästerskapstitlar i brasiliansk jiu-jitsu, vilket säger en del om hur pass slipad han är på mattan. Han behöver relativt lite, att jämföra med många andra i mer dominanta positioner, för att kunna hitta ytor och lägen till avslut med ett lås.


Med tanke på vilken specialist favoriten är på mattan så måste jag nog testa den vinnande metoden inom ett område där han är en specialist när vi får dubbla insatsen mot ett mindre beprövat motstånd. Gilbert Burns att vinna och avsluta matchen via submission testas med en lägre insats.

Testar även rondspelet med minimum hos samma spelbolag:
Gilbert Burns – rond 1 2,25 (Expekt) 1/10 units

/Puyol