Två lag som krigar kring helt olika streck möts ikväll på El Molinón. Sporting Gijon ligger sist i ligan och har en väldigt brant uppförsbacke att besegra om man ska klara sig kvar. På andra sidan har vi Levante som är den stora överraskningen i år, och som faktiskt är med i kampen om en CL-plats. Mitt spel är givet här!

  • Match: Sporting Gijon – Levante
  • Spel: Levante (DNB)
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 20:00

Sporting Gijon ligger som sagt sist i ligan just nu och har sju poäng upp till Villarreal på säker mark. Det blir självklart för tufft att hämta in dessa poäng på ett lag som Villarreal, så jag är ganska övertygad om att laget spelar i segundan nästa säsong. Man är även ett av seriens formsvagaste lag för tillfället och har bara skrapat ihop en ynka poäng på sina fem senaste matcher, och då har man inte mött någon av de större lagen på dessa matcher. Hur som haver så lär man släppa på tyglarna idag och försöka spela anfallsfotboll, för det ändå man är i behov av är tre poäng och inget annat. Det innebär att jag tror Levante kommer få en hel del chanser här med sin giftiga offensiv.

Gijon har även en del avbräck till dagens match då Gregory, Eguren, Mendy och Carmelo saknas. Största avbräcket där måste vara Eguren som varit en av Gijons bästa på slutet.

Mål för tredje matchen i rad från Koné?

Levante stod för en stabil insats senast mot Atlético och vann ganska komfortabelt med 2-0 på hemmagräs. Jag tycker spelet såg lovande ut där och Atlético är aldrig lättspelade ska man komma ihåg. Gången innan den matchen så stod man för ännu en fin prestation när man kryssade på bortagräs mot Valencia. Nu är det betydligt lättare motstånd emot och jag tycker man har bra chanser att knipa alla tre poäng här. Man är faktiskt bara två poäng ifrån en CL-plats just nu, och det borde vara en morot nog till att slå av Gijon här.

Bortalaget har inga större problem i truppen och saknar endast Del Horno som blir borta 2-3 veckor till.


Gijon måste ha tre poäng här och kommer förmodligen ge sig ut på stora offensiven, vilket kommer öppna upp för kontringar åt Levante. I anfallet hos bortalaget hittar vi förmodligen Botelho, Valdo och Koné. Det är killar som är väldigt duktiga på att spela kontringsfotboll, så de borde trivas fint här.

DNB (draw no bet) innebär att det är insatsen tillbaka om matchen skulle sluta oavgjort.

Måste även testa en slant på Koné som målskytt till 3.80 hos unibet, 1/10 units satsas.

Han har storform och har gjort mål i de två senaste matcherna.

/e@sy