En hel del matcher i den spanska andraligan idag och jag har fastnat lite extra för Sporting Gijon som tar emot Alcorcon. Hemmalaget har ett väldigt vasst anfall och jag tycker man ska fixa mitt spel i matchen med tanke på detta. Ta rygg!

  • Match: Gijon – Alcorcon
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,09 @ betsson
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sporting Gijon är ett lag med otroligt många säsonger i la liga bakom sig, och nu har man siktet på att skjuta sig tillbaka till det spanska finrummet. Inledningen på säsongen har varit lyckosam och man placerar sig på en sjätteplats just nu efter 15 spelade omgångar. Men det är otroligt jämnt i la liga och vinner man den här matchen så klättrar man minst upp på en tredjeplats. Det är utan tvekan den fina offensiven som varit nyckeln för Gijon hittills och man har även ligans hetaste målskytt i serben Sćepović. 11 fullträffar har det blivit så här långt och det är verkligen en spännande spelare som Gijon fått låna in från Partizan. Men man har även en serbisk lekkamrat åt Sćepović i fyrtornet Lekic, som även tidigare spelat spansk fotboll i Osasuna. Ingen briljant spelare på något sätt, men en kille som håller bra klass på den här nivån och är urstark i luften. Dessa två herrar vaskar fram en hel del målchanser varje match och man gjorde även ett varsitt mål i senaste segermatchen mot Lugo (3-1).

Hemmalaget förväntas ställa upp som i matchen mot Lugo, med den enda skillnaden att vänsterback Lora inte kommer till start.

Sportinggijon

Alcorcon från Madrid har till skillnad från Gijon aldrig varit upp i högstaligan någon gång, men man har varit och nosat på en plats de två senaste säsongerna. Nu tror jag inte det blir något nosade den här säsongen då man blivit av med Oriol Riera och inte direkt ersatt med någon toppspelare i anfallet. Det märks även på resultaten så här långt då man bara lyckats göra 10 mål framåt på sina 15 matcher, något som gör att man parkerar långt ner i tabellen. Nu har man dock inte så långt upp till Gijon poängmässigt, och det är enbart tack vare ett mycket bra försvarsspel. Man har faktiskt bara släppt in två mål eller fler i en av sina matcher den här säsongen, på bortagräs mot Mallorca (förlust 2-1). Men samtidigt vill jag påstå att man inte stött på något lag med en sådan offensiv som man ställs mot här. Nu vann man förvisso och höll nollan mot Recreativo (3-0), men där spelade man även med en man mer i 50 min.

Dessutom är det en del bekymmer hos bortalaget idag då man drog på sig tre röda kort senast mot Murcia (0-0). Högerback Nagore och mittfältarna Mora samtMartinez får alla stå över den här matchen, där Nagore fick flera matchers avstängning efter att ha kallat en linjedomare för ”pajas”. Även tränaren Miguel Alvarez får se den här matchen från läktarhåll.


Jag tycker det här känns som ett väldigt bra spel med tanke på den offensiv som Gijon visat upp så här långt. Det är bara Recreativo som gjort fler mål i ligan och på hemmagräset snittar Gijon strax över två mål gjorda per match. Alcorcon är som sagt ganska täta defensivt, men här kommer man bli rejält testade och med en del avstängningar i truppen så tror jag inte man klarar detta. Blir en ganska hög insats på det här spelet till fina 2,09 hos betsson.

/e@sy