Sundsvall kommer från en seger här och motståndarna Östersund kommer från en förlust. Båda lagen söker formen i det här mötet och jag tror på en öppen match mellan två lag som nästan alltid gör mål i matcherna. Jag underviker 1-x-2 spelet och väljer ett bättre spel här!

GIF Sundsvall – Östersund
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.90 @ Betsson
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.00

GIF Sundsvall ligger tvåa i serien och vann senast borta mot Landskrona med 2-1 vilket innebär att man bröt sin förlustsvit på 2 matcher. Före det hade man förlorat hemma mot formstarka Sirius med 1-2 och innan dess borta mot Varberg som även dem var formstarka då lagen möttes. Nu väntar ett Östersund här som hade en fin formrad inför senaste matchen och det blir ingen enkel nöt för Sundsvall att knäcka, trots hemmaplan. Spelet såg klart bättre ut mot Landskrona senast och lyckas man utveckla spelet vidare i den här matchen har man goda segerchanser men jag vågar inte spela dem förrän jag sett det spel vi såg i inledningen av säsongen när man krossade allt motstånd och gjorde massor av mål. Extra positivt senast var att anfallsduon Dibba och Eklund fick göra varsitt mål vilket bör höja deras form och självförtroende inför den här matchen. Dennis Olsson klev av skadad senast och blir borta ett par veckor.

Gif_sundsvall       ostersund

Östersund hade en imponerande formrad på 9 raka matcher utan förlust inför senaste hemmamatchen. Där tog det stopp då Ängelholm vann med 2-1 trots att Östersund dominerade hela andra halvlek och tryckte på för en kvittering. Man saknade avstängde målvakten Connor Ripley i den matchen men han är tillbaka här igen och gör sitt sista framträdande för Östersund innan han återvänder hem till Middlesbrough i England. Något jag reagerade på i den matchen var att Östersunds annars så kompakta och samspelta försvar lämnade stora hål i defensiven och det såg inte alls bra ut och nu ställs man mot ett av seriens bästa anfall vilket knappast blir en enkel uppgift. Östersund tillhör inte de målgladare lagen i serien men man har haft en grym formrad och man vill givetvis ha revansch efter förlusten senast. Man kommer säkerligen höja sig ett par nivåer likt de flesta lagen gör när de besöker Norrporten Arena i Sundsvall. Östersund har gjort mål i sina 10 senaste matcher och offensiven med spelare som Barrow (6 mål), Hopcutt (5 mål) och Moon (3 mål) som gjorde mål senast har imponerat. Man har inga nya skador utan Ilic, Baldwin, Smajic, Boakye och Mendiola saknas fortsatt.

4 av Sundsvalls 5 senaste matcher har slutat med att båda lagen gjort mål och för Östersunds del har 2 av lagets 3 senaste matcher slutat med att båda lagen gör mål. På Norrporten Arena blir det ofta många mål och känslan är att det blir så även i den här matchen!

Kort summering:
GIF Sundsvall är seriens bästa lag i mina ögon och man kommer säkerligen ta en av direktplatserna upp till Allsvenskan denna säsongen. Offensivt är man urstarka med Eklund, Dibba, Walker och Sliper som göra många poäng tillsammans. Nu möter de ett Östersund som ofta släpper till luckor i försvaret och det bör dessa herrar kunna utnyttja minst en gång under matchen. Östersund är dock inte ofarliga i offensiven och det vittnar mål i 10 raka matcher om. I mina ögon känns matchen öppen mellan två lag som söker efter formen igen och jag tror på mål åt båda hållen!