Sundsvall är på jakt efter uppflyttning till Allsvenskan igen medan Örgryte kämpar för att hänga kvar i Superettan. Det ska vara klasskillnad mellan dessa lagen och när det ena laget dessutom saknar tunga namn så kliver jag in tungt på det andra laget. Häng på!

GIF Sundsvall – Örgryte
Spel: GIF Sundsvall -1.5 (Asian handicap)
Odds: 2.00 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

GIF Sundsvall var inne i ett hårt matchande inför VM-kval uppehållet som kom väldigt lägligt för laget. Man spelade 5 matcher på 14 dagar och det gav negativ effekt då laget kryssade hemma mot Ängelholm (2-2) och förlorade borta mot Östersund med 2-0 före uppehållet. Innan det hade laget 4 raka segrar och man såg riktigt bra ut då formen var på topp. Nu har man fått ett välbehövligt upptehåll där man kunnat slipa på diverse detaljer och man har framförallt kunnat ladda om batterierna inför den här matchen. Det återstår 8 omgångar och man är topp tre, vill man fortsätta vara det måste man vinna matcher som denna. Man har ett riktigt bra läge ikväll då man möter ett ÖIS som har tunga namn på frånvarolistan vilket bör underlätta för Sundsvall. Man har en av seriens i särklass vassaste offensiver då man snittar 2 mål per match i Superettan och det talar för mitt spel här.

ÖIS har en väldigt ung och oerfaren trupp som vägs upp av ett par spelare som har många år på nacken i ÖIS tröjan. Tyvärr har det inte funkat för laget den här säsongen då man ligger näst sist i tabellen. Man hade det tungt inför uppehållet då man förlorade i sista matchen innan uppehållet med hela 1-3 hemma mot Jönköping Södra och före det hade man 3 raka kryss mot GAIS, Landskrona och Brage. Idag möter man betydligt tuffare motstånd och det blir inte enklare av att man har en blytung resa upp i landet. ÖIS har inte riktigt fått till det på resande fot i år då man bara ståtar med 1 seger på 11 försök och lagets enda chans är väl underskattning från Sundsvall men det lär knappast hända här…

ettan3
Sundsvalls store målskytt, Johan Eklund (12 mål) har gått mållös
ett par matcher nu. Ikväll är det dags att ändra den trenden!

GIF Sundsvall får klara sig utan avstängde Kevin Walker och skadade Daniel Sliper här. Man har frågetecken för målvakten Oscar Berglund som varit förkyld i veckan.
Örgryte har framförallt försvarsproblem inför den här matchen då man saknar mittbacken Adam R0sén och mittfältaren Sebastian Ohlsson som båda är avstängda här plus att frånvarolistan har utökats med mittbacken David Leinar som fått tillökning i sin familj. Sedan tidigare saknas fortsatt André Nilsson och Filip Holländer.

Kort summering:
Sundsvall måste ta trepoängare nu i jakten på uppflyttning till Allsvenskan igen och mot ett bottenlag som ÖIS ska man bara vinna om man ska med dessa platser att göra. Man trivs bäst på sin hemmaplan och möter ett lag som haft det svårt på resande fot, och som har stora problem inför den här matchen, framförallt i defensiven, där man saknar båda sina ordinarie mittbackar vilka blir svåra att ersätta men unga Jonathan Azulay och Hannes Sahlin kommer göra ett försök. Frågan är hur en nyformaterad backlinje ska kunna stå emot offensiva GIF Sundsvall över 90 minuter som kommer vara heltända här. Jag tror Giffarna löser 3 poäng här och jag tror man löser det med ett par bollar!