En hel del Allsvenska matcher står på spel denna ljuvliga måndag och jag har valt att inrikta mig på en match norrut mellan Sundsvall och Norrköping. Sundsvall som är nykomlingar till årets upplaga av Allsvenskan, har gjort det riktigt bra för att vara nykomlingar och plockat hela tio poäng. Norrköping däremot har gjort det ännu bättre och ligger på en femte plats med sjutton inspelade poäng. En intressant match väntar oss med två lag som älskar mycket mål. Ni vet nog vad jag tänker. Häng med!

  • Match: GIF Sundsvall – IFK Norrköping FK
  • Spel: Över 2,5 mål i matchen + BLGM
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Gif_sundsvallnorrköping

Norrköping som varit ett lag som krigat i nedre delen av tabellen år ut och år in, har i början av detta år tagit överraskat många poäng. Man placerar sig på en femte plats med facit 5-2-2 vilket är imponerande och målskyttet har kommit igång på bästa sätt. Emir Kujovic som varit skadad en hel del, är nu tillbaka och gör succé. Senast vann man mot Hammarby med 1-0 i en lite annorlunda match med lite mål vilket inte är vanligt hos Norrköping. Man håller ett snitt på totalt ungefär tre mål per match och då man idag möter nykomlingar lär det snittet fortsätta att stå sig.

Över till ett lag som är nykomlingar, Sundsvall, som trots det gör det riktigt bra. Man tog sin första vinst efter två omgångar mot Åtvidaberg med 2-3 och det fortsatte sedan med två vinster därefter mot Örebro samt Hammarby. Man spelar en ganska oorganiserad och öppen fotboll vilket har lett till att hela sjutton mål har släppts in. Man snittar exakt som Norrköping, ett snitt på ungefär tre mål per match fast till skillnad från Norrköping så har man fler insläppta mål än gjorda. Idag tror jag på ännu ett målrikt möte, och förväntar mig att man ger upp till match!

 


Efter att ha läst min analys så kan man enkelt lista ut vad som kommer att liras. Då över 2,5 mål i matchen endast erbjuder 1,70 väljer jag att spela över 2,5 + båda lagen gör mål hos bettan. Jag räknar med att Sundsvall trycker på, och på hemmaplan i alla fall får in en boll medan man också släpper till. Denna lina liras till en insats på medel!