Den absolut sista omgången av Allsvenskan spelas denna söndag innan vi väntar in ett uppehåll på dryga halvåret. Ett fåtal lag har fortfarande något att spela om där en mästare ska utses samtidigt som vi ännu inte vet vilket lag som tvingas kvala för att hålla sig kvar. Bland det sistnämnda hittar vi just Sundsvall som har en hel del att spela för om man vill slippa ett dubbelmöte med Halmstad, motståndet är dock inte den lättaste och det här blir en svår match.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan, Sverige
  • Match: GIF Sundsvall – Häcken
  • Spel: Häcken över 1,5 mål
  • Odds: 1,83 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 15.00

Inte den avslutningen de båda lagen hade hoppats på, kanske. Sundsvall hade förmodligen föredragit att inte sitta på kvalplatsen i en situation där man är piskat att vinna och det mot en svårspelad motståndare. Häcken däremot hade nog velat se fram emot en direkt avgörande guldmatch, men de chanserna spelade man på ett oturligt sätt bort förra helgen och här får man koncentrera sig på att nå pallplatsen istället. Skillnaden är dock att bortalaget kan ta sig dit för egen räkning med norrlänningarna måste få hjälp av Kalmar i deras bortamatch med Syrianska.

Tungt avbräck hos hemmalaget som kommer till spel utan den avstängde Ari Skulason på mitten. Även Björn Anklev är avstängd och inte med i bortalagets trupp.

GIF Sundsvall får nog blicka fram mot ett dubbelmöte med Halmstad och det här blir inte den sista tävlingsmatchen för säsongen. Det är iallafall vad jag tror efter att ha sett några av de senaste insatserna. Man ska komma ihåg att laget befann sig i en relativt behaglig position om man går någon månad tillbaka, men desto mer som har stått på spel nu på slutet, desto sämre har prestationerna varit. Man har nu gått 10 matcher utan seger, vilket säger en del om den högst negativa trenden och man kliver inte in i den här matchen med det bästa självförtroendet direkt.

Häcken var inblandat i ett av mina spelförslag i torsdags där jag rekommenderade ett spel på att man inte skulle göra mer än ett mål i hemmamatchen mot AIK. Det ska nämnas att jag hade en hel del tur att det gick vägen då man borde ha gjort ett antal mål om Ivan Turina i AIK:s mål inte hade stått för ett par lysande räddningar.

Dagens bortalag har stått för en fantastisk säsong och kan trots att man är ute ur guldstriden gå med huvudet högt inför avslutningen. Man har ett uttalat mål om att säkra spel till Europa via en seger här och på så sätt eventuellt plocka silvermedaljen. De senaste poängförlusterna till trots så har insatserna i sig varit fullt godkända.

GIF Sundsvall har på sina 5 senaste matcher släppt in 2, 4, 1, 2 och 3 mål. Häcken som snittar ca 2,25 mål/match med den fenomenale Waris Majeed i speten har lugnat ner sig lite på slutet, men man har skapat massvis med chanser i matcherna mot ex. AIK och Kalmar och jag tror nog att man kommer hitta luckorna även mot dagens motstånd vars försvarsspel som bekant inte har varit fläckfri de senaste omgångarna.

_________________________________________________________________________

Jag tror att det blir svårt för ”Giffarna” att nå ett resultat här. Häcken spelar väldigt bra i nuläget, tillskillnad från hemmalaget, och offensiven är riktigt vass. I vanlig ordning går jag på överspel/lag före 1×2 och jag spelar på att Häcken trycker dit minst 2 bollar i mål i den här matchen.

Kör även ett sidospel på en målskytt:
Waris Majeed, målskytt 2,60 (Unibet) 2/10 units

/Puyol