Onsdag och flertalet allsvenska matcher står på spel. Jag har valt att lägga fokus på en match som spelas lite längre upp i landet då Sundsvall tar emot Elfsborg som får åka på en lång bortaresa. Sundsvall har verkligen dragit på sig många ögon inledningen av säsongen då man var riktigt bra och man placerar sig på en femte plats medan Elfsborg tvärtemot haft en sämre start och har mycket att bevisa. I mina ögon är det en öppen match och jag väljer att gå på ett överspel mellan två lag som säkerligen går för vinst. Häng med!

  • Match: GIF Sundsvall – IF Elfsborg
  • Spel: Över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18.30

Gif_sundsvallelfsborg

Börjar vi med Sundsvall så har man inte haft en sådan här grym start på säsongen sedan långt bak i tiden och det lyser verkligen självförtroende i spelarnas ögon. Man har en klar spelidé och följer den till punkt och pricka vilket gör att man blir ett kollektiv och därmed också svårslagna. Det är inte endast kollektivet som tar poäng utan man har också ett par spetsspelare så som Pa Dibba och Stefan Silva, för att nämna några, som betyder mycket för laget. Man är otroligt vassa i sina omställningar och då man för dagen möter ett Elfsborg som inte visat upp några särskilda defensiva kvalitéer, lär det finnas möjligheter framåt. Senast åkte man på en förlust mot Norrköping men den är ursäktad då man ställdes mot seriens bästa motstånd på bortaplan. Fortsätter man som tidigare så har man i mina ögon goda möjligheter till ännu en triumf och sätter man omställningslägena bådar det gott för mitt överspel!

Över till Elfsborg som ryckt upp sig efter sin dåliga start på säsongen och har nu tre segrar på de fyra senaste matcherna. Man är egentligen ett lag som ska tillhöra toppen och när man når sin högsta nivå är man också bland de bästa lagen. Det har dock sett sämre ut och det är fortfarande lite ”upp till bevis” när man idag ställs mot ett Sundsvall som gått som tåget. Det är inget snack om att man går för vinst och det lär bli full fart framåt, vilket samtidigt öppnar ytor för motståndarna. Det luktar målrikt och jag lirar!

Så vad blir mitt lir? Jag tror på mycket mål mellan två lag som går för seger. Elfsborg är i grund och botten det bättre laget och har riktigt bra offensiv när det stämmer medan Sundsvall är i toppform och visat grymma kvalitéer i sitt omställningsspel. Över 2,5 mål liras med en insats på medel!