Vinnaren tar klivet upp till Allsvenskan och jag tror stenhårt på ett av lagen här.

  • Match: GIF Sundsvall – Åtvidaberg
  • Tips: Sundsvall 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 1,62 @ Betsafe
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.20 17/10

Analys:

Sundsvall har varit suveräna på hemmaplan i år, bara en förlust och hela 40-10 i målskillnad hittills. Det är riktigt imponerande och även formen är kanon med 5-0-0 på de fem senaste matcherna. Målskillnaden är 23-4 på dessa fem matcher vilket är grymt imponerande och det är inget snack om att laget har kanonform just nu. Jag skulle bli mycket förvånad om inte Giffarna var i topp på serien när säsongen avslutas om två omgångar. Nu har dock laget en tuff uppgift framför sig då serietvåan kommer på besök. Hemmaplan kommer att avgöra här och det faktum att Sundsvall har revansch att utkräva då dom förlorade senast lagen möttes.

Åtvidaberg har också bra form med 3-0-2 på de fem senaste matcherna men lite oroväckande är det att de två senaste förlusterna har kommit just på bortaplan. Åtvidaberg ligger just nu 1 poäng före Ängelholm i tabellen och har en match mindre spelad också. Eftersom Ängelholm tappade poäng igår så är inte ÅFF piskade att vinna på bortaplan mot Sundsvall, vilket säkert känns skönt för lagets spelare. Någonstans i bakhuvudet så tror jag nog att spelarna tänker att detta löser vi på hemmaplan i nästa omgång. Speciellt nu när Ängelholm tappade poäng, det gynnar Sundsvall som är urstarka på hemmaplan.

Oddset är ok då vi får tillbaks insatsen vid ett oavgjort resultat. GIF Sundsvall bör vinna här tack vare hemmaplan och lagets fina form.

Lycka till!

//Josef