Efter en hel del analys i Ligue 2 har jag hittat dagens, enligt mig, bästa spel inom den franska sektorn. Serietvåan Ajaccio tar emot mittenplacerade Niort med bara två omgångar kvar. För Ajaccio räcker det med en vinst för att vara slutgiltigt uppflyttade till Ligue 1 medan det inte spelar någon roll för Niort då man oavsett vad, får förberedda sig för ännu en säsong i Ligue 2. Jag tror föregående mening får tala för sig och jag skulle bli rejält förvånad om Ajaccio sumpa chansen på hemmaplan. Bättre motivation och klass bör segra, häng med!

  • Match: GFCO Ajaccio – Chamois Niort
  • Spel: Ajaccio över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Ser vi till Niorts säsong så kan man konstatera att man för tillfället ligger på en tionde placering vilket är en mittenplacering och inget särskilt bra. Man var illa ute ett tag innan man fick igång sitt goda spel och formen på sistone pekar rakt uppåt. Fyra vinster på de sex senaste matcherna samt ett oavgjort resultat mot Auxerre senast är inget att leka med och Ajaccio kommer inte få promenera sig igenom. Det finns dock inge motivation alls kvar medan Niort har allt att spela för, vilket jag tror kommer bli den avgörande faktorn. Man går in i en meningslös match och lär släppa in något/några baljor, och där går mitt spel är i hamn!

Över till Ajaccio där man till hundra procent kan vara mycket mer motiverade än Niort. En vinst och man är klara för Ligue 1 vilket säger sig självt hur betydelsefull denna match är. På hemmaplan har man säsongen igenom imponerat och ett facit på 12-4-2 gör dem till det bästa laget efter Troyes. Idag har man chansen att fastställa sin avancering på hemmaplan och jag tror man tar den utan tvekan. Heja Ajaccio!

Så vad blir liret? Då Ajaccio är stor favoriter och ligger i ett odds runt 1,55 väljer jag istället att plocka en överspels lina där Ajaccio ska göra över 1,5 mål. Det ger ett betydligt bättre bättre odds på 1,80 och jag plockar direkt. Insatsen får ligga på strax över medel!