En fredagsmatch i la liga där Getafe tar emot Zaragoza hemma på Coliseum Alfonso Pérez. Det är ett formstarkt hemmalag och när Zaragoza dessutom saknar en av sina bästa spelare tycker jag Getafe ska ha bra chans här.

  • Match: Getafe – Zaragoza
  • Spel: Getafe över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ betsafe
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Getafe är som sagt formstarka just nu och kikar vi sju matcher tillbaka så har man raden 3-2-2. Kanske inte någon rad som man höjer på ögonbrynen av men förlusterna har kommit mot Real Madrid och Barcelona på bortagräs så man är givetvis ursäktade. Vinsterna man tagit har väl kanske inte kommit mot några demongäng då man slagit Deportivo (3-1), Celta Vigo (3-1) och nu senast blev det vinst mot Mallorca (3-1). Men man har gjort en hel del mål och anfallspelet har sett bra ut tycker jag, dessutom är Zaragoza inte många snäpp bättre än dessa tre nämnda lag. Colunga (bilden), Vazquez och Diego Castro är tre spelare som visat riktigt bra form på slutet och tillsammans tycker jag man ska kunna göra två mål på Zaragoza.

Hemmalaget har Xavi Torres avstängd här, i övrigt verkar man köra på som senast mot ”Mallis”.

Zaragoza har ingen vidare form för dagen och placerar sig på en 17:e plats med endast två poäng till godo på Celta Vigo under nedflyttningsstrecket. Man har åtta raka ligamatcher utan vinst nu där det blivit fem förluster och tre oavgjorda resultat. Man har inte något kanonlag enligt mig och jag tror laget kommer få kämpa rejält för att hålla sig kvar i högstaligan. Mycket hänger på Apoño och Postiga tycker jag och dessa herrar har även stått för 17 av lagets 25 mål denna säsong. Nu blir inte Apoño med här då han skadade sig senast Valencia och det tycker jag är ett jätteavbräck för bortalaget. Zaragoza har dessutom gått väldigt dåligt på resande fot på slutet med fem raka matcher utan vinst och endast ett mål gjort framåt.

Förutom Apoño får man även klara sig utan andrakeepern Leo Franco som blev utvisad senast. I den trupp som kommit ut finns inte heller förstamålvakten Roberto med, vilket gör att man får kalla in två målvakter från Zaragoza B. Väldigt tunga avbräck!


Jag tror Zaragoza kommer få det riktigt tungt här och inte blir det bättre av att Muñiz Fernández håller i visselpipan. En av spansk fotbolls absolut sämsta domare som snittar 7,5 gula kort per match denna säsong. Zaragoza är ett lag som spelar väldigt tufft och det faktum att man dragit på sig sex röda kort på de sex senaste matcherna bådar inte gott. Dessutom höll Muñiz i pipan förra gången dessa lag möttes. Resultat? 7 gula kort och 2 röda..

Kör även två sidospel i matchen:

Getafe över 2,5 mål till 4,33 @ bet365 – 1,5/10 units.

Rött kort i matchen till 2,75 @ expekt – 1/10 units

/e@sy