Söndag innebär lunchmatch i La Liga och den här veckan bjuds vi på Getafe – Villarreal från Coliseum Alfonso Pérez. Getafe har gjort det bra på hemmaplan under säsongen och ska ha en relativt bra chans till tre poäng mot ett vingklippt Villarreal.

  • Match: Getafe – Villarreal
  • Spel: Getafe (pengarna tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,17 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Getafe har inte haft någon större lycka hittills denna säsong och parkerar just nu på en 17:e plats i tabellen, med 11 inspelade poäng. Det är otroligt jämnt i botten och med tre lag under strecket på 10 poäng så vill det till att Getafe börjar plocka poäng nu. Den stora anledningen till att laget ligger där man ligger är spelet på resande fot, som varit rent bedrövligt den här säsongen. Laget tog lite oväntat, och mycket orättvist, poäng på Balaidos mot Celta Vigo (0-0), men i övrigt är det fem förluster på lika många försök och hela 14 insläppta mål. Men vänder vi på kakan och ser till hur laget presterat hemma på Coliseum Alfonso Pérez så är det ganska trevliga siffror. Förlust hemma mot Barcelona (0-2) är inte mycket att snacka om, men i övrigt har Getafe stått för stabila insatser på hemmaplan och plockat 10 poäng. Kryss hemma mot Rayo (1-1) i senaste omgången, men där var Getafe det klart bättre laget och förtjänade segern.

Backarna Suarez och Alexis saknades mot Rayo på grund av avstängningar och är tillbaka till dagens match, vilket självklart är positivt. I övrigt är det inga större bekymmer då man saknar mittfältaren Medran sedan tidigare. Litet frågetecken för anfallaren Rodriguez, men de senaste rapporterna säger att han är redo för spel idag.

Getafe_200x200Villarreal_200x200

Villarreal hade en mycket fin inledning på säsongen, men har varit lite upp och ner på slutet. Den gula ubåten parkerar på en sjätteplats i nuläget och har faktiskt bara en seger på de fem senaste omgångarna. Laget kommer från en mycket blek prestation hemma mot Eibar (1-1) där ytterback Jaume Costa räddade en poäng sent i matchen. Eibar var det klart bättre laget matchen igenom och hade nog hållit undan om de inte åkt på ett rött kort med kvarten kvar. Precis som hos Getafe så har Villarreal plockat merparten av sina poäng hemma på El Madrigal. Bortaspelet har inte alls varit särskilt bra på slutet. Låt gå att man förlorar mot Barcelona (0-3), men insatserna innan det mot Las Palmas (0-0) och Levante (0-1) var inte bra. Inte ett mål på tre raka bortamatcher alltså. Dessutom ska vi nämna att Villarreal spelade i Europa League så sent som i torsdags, där det blev vinst på hemmaplan mot Rapid Wien (1-0). Tränare Marcelino ställde upp med ett slagkraftigt lag i den matchen och det kan sätta sin spår här.

Lite bekymmer hos gästerna idag som saknar avstängda ytterbacken Jaume Costa och anfallare Soldado. Två startspelare en normal dag och avbräck både defensivt och offensivt. Vidare så stryker vi även Bonera, Baptistao och Adrian som går skadade. Sedan tidigare har man även Musacchio och målvakt Asenjo långtidsskadade.


Getafe har laddat batterierna hela veckan och som jag nämnt har man spelat bra på hemmaplan under säsongen. Villarreal har en EL-match i benen och med lite avbräck i laget så går mina slantar på en hemmavinst. Vi spelar dock med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy