Har hittat ett bra spel under söndagen i La Liga där Getafe tar emot Valencia hemma på Coliseum  Alfonso Perez. Det är ett pressat Getafe som måste framåt för att vinna matchen och det, tillsammans med en hel del defensiva avbräck, öppnar för mål i matchen. Här trycker vi in!

  • Match: Getafe – Valencia
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,89 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Getafe har inte haft någon lycka den här säsongen och trots att man vann sin senaste match borta mot Sociedad (2-1) så placerar man sig just nu på en nedflyttningsplats. Två poäng upp till Granada på säker mark med bara fyra omgångar kvar innebär att Getafe inte har råd med varken en förlust eller ett oavgjort resultat här, man måste helt enkelt kliva på för seger. Målskyttet har varit ett stort problem under säsongen men med två baljor mot Sociedad senast så kanske det kan lossna lite på den fronten, för laget skapar trots allt en hel del chanser. Men ett offensivt Getafe kommer blotta sig defensivt och där har man haft stora bekymmer under säsongen och nu är det värre än någonsin tillsammans med massa skador och avstängningar.
Backarna Cala, Velazquez och Pereira går skadade och sedan har vi även Roberto Lago avstängd till den här matchen. Avstängd är även ”anfallaren” Buendia som just brukar extraknäcka som ytterback när det saknas folk, vilket det gör nu. Inte heller defensiva mittfältaren Rodriguez kommer till spel på grund av avstängning, och han spelade faktiskt som mittback senast. Så frågan är hur backlinjen ser ut inför detta.

Getafe_200x200Valencia_200x200

Valencia har haft en turbulent säsong men haft faktiskt spelat upp sig på slutet och kommer in till match med tre raka segrar i ryggen, vilket inte hänt många gånger den här säsongen. Tunga vinster hemma mot Sevilla (2-1) och borta mot Barcelona (2-1) innan man tog en mycket stabil 4-0 seger hemma mot Eibar senast. Målskyttet har fungerat bra på slutet och jag har gillat det offensiva hos Valencia hela säsongen. Man har många alternativ framåt i planen och skickliga spelare som kan göra det på egen hand. Defensiven är jag däremot inte särskilt förtjust i och jag tycker att det sett darrigt ut mest hela säsongen. Man ska vara otroligt glada över att ha en målvakt som Diego Alves, för han är omänskligt bra emellanåt. Jag tycker han har räddat Valencia väldigt många gånger den här säsongen.
Hos gästerna har vi Bakkali, Cheryshev, Piatti och Siqueira på skadelistan vilket inte är några tyngre avbräck.


Getafe måste framåt för att hämta tre poäng och det tror jag gör detta till en ganska underhållande match. Vi ska heller inte glömma att Valencia fortfarande har en liten chans på europaspel med sex pinnar upp till Sevilla, så givetvis kommer även gästerna gå för seger. Överspelet känns riktigt bra och en tyngre insats åker in.

/e@sy