Getafe – Valencia drabbar samman på Alfonso Pérez ikväll och jag tror vi kan få se en underhållande match med många chanser. Ofta blir det väldigt målrika matcher mellan dessa lag och jag tror inte att det blir ett undantag idag.

  • Match: Getafe – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.95 @ unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 22:00

Getafe har en fin form med två vinster och ett kryss på de tre senaste, vilket placerar dom på en 13:e plats i tabellen. Senast var man ut på bortagräs mot Osasuna i en match som slutade 0-0 efter en ganska jämn tillställning. Annars är man inte särskilt målsnåla av sig och brukar ofta stänka in nån kasse när man spelar på hemmagräs. När man mött Valencia på hemmaplan tidigare har matcherna slutat 2-4, 3-1 och 0-3, idel målkalas alltså.

Saknas idag gör Lopo, Rafa och Pedro Leon, i övrigt ser det lugnt ut på skadefronten.

Valencia är ofta inblandade i målkalas och har gått över linan i 7 av sina 10 senaste ligamatcher. Man har en riktigt bra offensiv med hypervasse Soldado i spetsen. Även Jonas, Piatti, Aduriz och Hernandez är alla kapabla till att stänga in en balja när som helst. Senast fick man stryk i en mycket konstigt match mot Zaragoza hemma på Mestalla. Trots bollinnehav på 66% och 25 (!) avslut mot mål så fick man se sig besegrade med 1-2. Med normal utdelning i den matchen så vinner man med minst 2-3 bollar.

Saknas i Valencia gör avstängde Barragan, i övrigt ställer man upp med ett identiskt lag som senast mot Zaragoza.


Jag skulle inte vilja ge mig på att tippa 1×2 här då jag tycker det kan gå precis som helst. Men både Getafe och Valencia har fina offensiva spelare, så med lite utdelning i avsluten tycker jag den här har goda chanser att gå över!

/e@sy