Coliseum Alfonso Perez bjuder på högdramatisk match idag då Getafe – Sporting Gijon gör upp om livsviktiga poäng. Båda lagen placerar sig på en nedflyttningsplats just nu och med endast två omgångar kvar av säsongen gäller det att släppa på bromsen och gasa om man vill stanna kvar i högstaligan. Två lag som går för segern öppnar för ett överspel i matchen!

  • Match: Getafe – Sporting
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Getafe har haft det otroligt jobbigt den här säsongen och placerar sig alltså på en nedflyttningsplats i detta nu med 35 inspelade poäng. Samma poäng som Rayo Vallecano ovanför strecket men då Rayo har en vinst och ett kryss mot Getafe den här säsongen så ligger man före tack vare inbördes möten. Det sätter en ordentlig press på Getafe som måste gå för seger idag om man vill klara sig kvar i La Liga. Formen är bättre än på mycket länge då Getafe plockat två segrar och ett oavgjort resultat på de tre senaste matcherna. Även 2-2 matchen mot Valencia borde varit en seger men laget strulade till det ordentligt i slutskedet av matchen. Målskyttet har varit det stora problemet under säsongen men nu har Getafe hittat nätet på allvar och två mål i tre raka matcher har nog aldrig tidigare inträffat denna säsong. Men defensivt släpper man fortfarande till en hel del chanser och idag finns det absolut ingen tid till att prioritera försvarsspelet.
Hos hemmalaget idag stryker vi anfallaren Victor Rodriguez samt backen Roberto Lago. Två ganska tuffa avbräck, framförallt då Lago som jag tycker är en mycket duktig försvarsspelare.

Getafe_200x200Sportinggijon1

Sporting Gijon har precis som Getafe haft en mycket tuff säsong och det var väl ganska väntat som nykomlingar med en relativt svag spelartrupp. Man placerar sig framför Getafe just nu men vi ska komma ihåg att Sporting förlorade på hemmaplan mot Getafe tidigare under säsongen så ett oavgjort resultat innebär att Getafe sitter i förarsätet inför den avslutande omgången. Så det är verkligen bara en seger som gäller i dagens match och vi kan nog därför vänta oss ett mycket offensivt bortalag. Precis som Getafe har man vaknat till liv nu på slutet och har en ganska fin form med två segrar på de tre senaste matcherna, segrar som tagits mot Sevilla (2-1) och Eibar (2-0) hemma på El Molinon. Jag kikade på den senaste matchen mot Eibar och sett till chanserna i den matchen så kunde/borde vi nog haft det dubbla antalet mål. Det märktes att Sporting verkligen släppte på handbromsen och det spelet lär man fortsätta med även idag.
Hos gästerna har vi endast defensiva avbräck då backen Espinosa samt mittfältarna N’Di och Mascarell saknas.


Två lag med en väldigt utsatt tabellposition lär innebär offensiv fotboll med massor av chanser åt båda håll. Överspelet känns därför givet och vi trycker in en något tyngre insats på minst tre mål i matchen.

/e@sy