Match på Coliseum Alfonso Perez idag, som är hemmagräs för Getafe. På besök idag kommer jumbon Sporting Gijón som har det otroligt tungt just nu och kommer förmodligen ramla ner i segundan. Testar ett målspel på Getafe här, haka på!

  • Match: Getafe – Gijón
  • Spel: Getafe över 1,5 mål
  • Odds: 1.95 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Getafe är i högsta grad med i kampen om en europaspel nästa säsong då man bara är fyra poäng bakom sjätteplats i dagsläget. Men vill man att den drömmen fortsatt ska leva så gäller det att man besegrar Gijón här, något jag också tror att man gör relativt enkelt. Förra helgen var Getafe ut mot Atlético på bortagräs och fick stryk med klara 3-0 där, men då ska man komma ihåg att det är en av seriens svåraste bortamatcher. Trots den stora förlusten så skapade man en hel del chanser framåt och man var inte totalt utspelade så som siffrorna visar. Formen på hemmagräs är fin och man har två raka vinster här, där seger mot Valencia senast (3-1) imponerar lite extra. Och lyckas man göra tre mål på ett lag av Valencias kaliber ska man definitivt kunna sätta ett par baljor på Gijón.

Saknas i hemmalaget gör Lopo, Rafa och Pedro Leon. Men det är spelare som varit borta en stor del av säsongen, därför inga tyngre avbräck i mina ögon.

Miku - vass anfallare i Getafe.

Sporting Gijón ligger alltså sist i primera division och jag ser inte hur man ska kunna lösa ett nytt kontrakt i högstaligan. Man har hela sju poäng upp till säker mark där Villarreal ligger, och att man ska ta in dessa poäng ser jag som osannolikt. Senaste ligaomgången åkte man på en riktig käftsmäll som förmodligen var den som sänkte Gijóns drömmar om fortsatt spel, då Lafita gjorde 2-1 för sitt Zaragoza i matchminut 90. Man är också seriens sämsta lag på bortagräs och har mäktat med två (!) poäng på sina åtta senaste matcher på resande fot. Dessutom har man släppt in två mål eller fler i sex av dessa matcher, och sett till hela säsongen så snittar man 2,5 mål insläppta på bortaplan.

Till dagens match får man klara sig utan Gregory och Suárez, verkar även finnas frågetecken för sverigebekantingen Eguren vars namn jag inte kan hitta i förhandsrapporterna.


Ett Getafe som jagar en europaplats ska kunna avfärda bortasvaga Gijón här tycker jag. Och istället för att spela raka ettan till drygt 1.70 så går jag in på att hemmalaget klarar av att göra minst två mål, 1.95 som expekt erbjuder är riktigt bra!

/e@sy