Måndagsmatch i Spanien och den utspelar sig idag på Coliseum Alfonso Pérez där Getafe gästas av formstarka Real Sociedad. Ena laget har både motivationen och klassen och jag tror man fixar två mål i den här matchen.

  • Match: Getafe – Sociedad
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,05 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Getafe placerar sig på en 10:e plats i tabellen och med nio poäng upp till en europaplats känns det inte särskilt troligt att man kommer blanda sig i den striden. Motivationen bör därför inte vara på topp och det är heller inte formen för tillfället då man kommer in här med tre raka förluster i bagaget, förluster där man dessutom släppt in två mål i varje match. Motståndet har inte varit av Sociedads kaliber och jag tror därför man kan få det riktigt tufft ikväll. Man har även mittback Alexis avstängd idag och den troliga ersättaren Federico Fernández är inte alls lika säker i försvarsarbetet.

Förutom Alexis är även anfallare Colunga avstängd här, sedan tidigare saknas även skadade Escudero.

Real Sociedad har en otrolig säsong hittills och man är nu väldigt nära att få kvala in till CL nästa säsong med bara fem matcher kvar att spela. I och med att Valencia vann mot Osasuna i helgen så är det nu lite press på Sociedad som endast har två poäng till godo på Valencia. Men formen hos ”La Real” är väldigt god och man får faktiskt gå tillbaka till 6:e januari för att hitta lagets senaste förlust som kom mot Real Madrid. Det är få lag i ligan som har den bredden i det offensiva spelet som Sociedad och man har en handfull spelare i anfallet som kan avgöra matcher med enskilda prestationer. Carlos Vela har haft en fantastisk säsong men även spelare som Greizmann och ”Chori” Castro är ett ständigt hot.

Bortalaget får idag klara sig utan Elustondo, Xabi Prieto och Illarramendi.


Getafe känns inte alls särskilt heta för dagen och även fast man har ett par dugliga herrar i anfallet som Diego Castro och Pedro Leon så tycker jag inte att försvarsspelet sett särskilt bra ut på slutet. Bortalaget över 1,5 mål spelas med en medelinsats till fina 2,05 hos expekt.

/e@sy