Ny vecka och som vanligt har vi en måndagsmatch från La Liga att ta oss igenom. Den här gången beger vi oss till den spanska huvudstaden för att bevittna Getafe – Sociedad. Hemma på Coliseum Alfonso Pérez har Getafe tre raka segrar och det är inte omöjligt att vi får se fjärde raka här.

  • Match: Getafe – Sociedad
  • Spel: Getafe 0.0, -0.5
  • Odds: 2.025 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Getafe placerar sig på en 13:e plats i tabellen och med endast fyra poäng ner till Levante under strecket så kan laget inte alls känna sig säkra på ett nytt kontrakt. Det har varit en lite stökig säsong för Getafe där det inledde med att lagets stjärna, Pedro Leon, inte var tillgänglig för spel på grund av ett lönetak. Sedan har det även varit lite grejer på slutet där Sammir helt plötsligt lämnade laget och så även den färska tränaren Quique Sánchez Flores. Men trots detta så tycker jag att Getafe spelat bra på slutet, där man tog en riktigt stark seger i senaste omgången mot Cordoba. Getafe låg faktiskt under med 0-1 när bara ett par minuter återstod av matchen, men vände alltså till seger 2-1, där Rodriguez blev matchhjälte med ett nickmål på stopptid. Formen på hemmaplan är även den mycket god då laget har tre raka segrar på Coliseum Alfonso Pérez efter derbyförlusterna mot Rayo Vallecano och Real Madrid. Det är heller inga skitlag som slagits tillbaka där båda Celta Vigo, Sevilla och Espanyol fått vända hem med 2-1 i baken.

Skadeläget börjar dessutom ljusna rejält hos Getafe som nu endast har Lafita på frånvarolistan. Till dagens match måste man därför lämna ett par spelare utanför truppen och det blir Codina och Valera.

Getafe_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad placerar sig på en 12:e plats i tabellen och är endast en pinne framför kvällens motståndare. Sociedad var ett lag som spelade mycket trevlig fotboll under fjolårssäsongen där firma Griezmann/Vela alltid hittade på saker framåt. Men nu tycker jag att laget saknar lite av sin själ och när Griezmann försvunnit så har inte alls Vela sett lika inspirerad ut på planen. Nu har även mexikanen varit skadad till och från under säsongen, vilket är dåliga nyheter för Sociedad. Men det har funkat bra utan Vela på slutet då Sociedad plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna utan honom. Men det har främst varit på hemmaplan som poäng inkasserats och senast mot Espanyol (1-0) så bjöds man på tre pinnar. Sociedad är ligans sämsta bortalag och står utan seger på resande fot med raden 0-6-6.

Carlos Vela har tränat under helgen och ska testas sent inför kvällens match. Men med tanke på de bakslag som mexikanen fått flera gånger om under säsongen så lär man inte chansa. Utanför matchtruppen ikväll är Zurutuza, Carlos Martínez och Mikel González.


Getafe har vind i seglen just nu och med tre raka hemmavinster på kontot så tror jag självförtroendet är bra i huvudstaden. Sociedad hade flyt mot Espanyol senast och är som sagt utan seger på bortagräs. Mina slantar åker in på en hemmaseger!

/e@sy