Blir ett spel från La Liga idag och det hämtar jag från matchen Getafe – Sevilla. Hemmalaget har sex raka förluster på kontot och lär säkerligen kliva på för seger idag, vilket kommer öppna upp matchen. Lägg till defensiva bekymmer hos båda lagen och vi hittar ett överspel. Häng på!

  • Match: Getafe – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,85  unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Getafe har som sagt en usel form med sex raka förluster på kontot, vilket innebär att laget sjunkit som en sten i tabellen till en 16:e plats, på samma poäng som Granada under nedflyttningsstrecket. Det innebär att Getafe behöver ett trendbrott idag och vi an nog räkna med ett riktigt offensivt hemmalag här. Trots att Getafe har tre raka förluster på hemmaplan så är laget som bäst här, då man plockat 21 av sina 26 poäng hemma i huvudstaden. Man har heller inte gjort något mål i de tre senaste hemmamatcherna, men det har varit tufft motstånd och jag tycker ändå att laget skapat en hel del chanser, framförallt mot Celta Vigo senast. Men ett offensivt Getafe innebär att man blottar sig defensivt, en defensiv som är rejält vingklippt just nu.
Vi stryker nämligen Vigaray, Suarez, Lago samt avstängda Pereira, som alla håller till i backlinjen. Getafe kommer till spel med tre renodlade försvarsspelare, så givetvis är det inte optimalt.

Getafe_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har gått starkt på slutet och hoppade tillbaka på vinnarspåret efter förlusten mot Barcelona, då Eibar besegrades på hemmaplan med 1-0. Emery roterade en hel del i den matchen och det tror jag inte kommer ske här, då man gärna vill plocka sin första bortaseger för säsongen. Sevilla kommer få ytor att arbeta på idag och med spelare som Gameiro, Konoplyanka och Vitolo kan man straffa Getafe ordentligt. Men samtidigt så har även gästerna en hel del bekymmer i de bakre leden och det usla bortaspelet oroar självklart. Har två raka bortamatcher med över 2,5 mål.
Hos gästerna stryker vi idag Llorente, Reyes, Tremoulinas, Mariano, Krychowiak, Andreolli samt Pareja. Nästan bara defensiva bekymmer förutom Llorente och Reyes, men dessa är inga avbräck.


Getafe måste kliva på för tre poäng idag och det tror jag som sagt kommer innebära ett bra tempo i matchen med chanser åt båda håll. Över 2,5 mål känns därför som ett vettigt spel och vi slänger in en insats strax över medel.

/e@sy