Vi beger oss till den spanska huvudstaden idag där det är match på Coliseum Alfonso Pérez mellan Getafe och Sevilla. Hemmalaget är väldigt illa ute med endast två omgångar kvar och är beroende av tre poäng i dagens match. Gästerna kan spela helt avslappnat och lär nog inte ha största fokus på försvarsspelet här. Överspel?

  • Match: Getafe – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Getafe har inte haft någon lyckosam säsong och när det nu endast återstår två omgångar av säsongen så placerar man sig på en nedflyttningsplats. Förvisso har man skrapat ihop samma antal poäng som både Valladolid och Almeria ovanför strecket, men man får se sig slagna på inbördes möten mot båda dessa lag. Det innebär i slutändan att man måste plocka fler poäng än dessa lag om man vill klara sig kvar, då krävs förmodligen en vinst här. I sista omgången har man nämligen ett derby mot Rayo att spela, en match som jag tror man kommer få det svårt i. Därför lär man chansa lite idag och självförtroendet lär det inte vara något större fel på, då man ordnade ett oavgjort resultat på bortagräs mot Barcelona (2-2) i senaste omgången. Man var utspelade mest hela matchen, men Lafita ordnade två fina mål och frälste sitt lag. Just offensiven har annars varit ett stort problem hos Getafe, där man saknar en ordentlig striker i laget. Pedro Leon och Lafita är lagets bästa målskyttar på sju strutar var så här långt, men mitt emellan dessa två är det för tunt med Ciprian och Colunga, som endast gjort fyra mål var den här säsongen. Men idag ställs man inte mot något tyngre försvar och ett väldigt hungrigt Getafe ska kunna smälla in minst en kasse här. Colunga och målvakt Moya är skadade och kommer inte spela här, i övrigt inga större bekymmer.

Getafe_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har gjort en fullt godkänd säsong efter att ha inlett den lite tveksamt. Det var många nya namn i laget och det är inte alls särskilt konstigt att man behövde tid på sig att komma samman som ett lag. En femteplats i ligan och en finalplats i Europa League tror jag att fansen är mer än nöjda med just nu. Just finalen av Europa League, som går om tre dagar, tror jag kan innebära att tränare Emery väljer att rotera en del här, det borde han göra. Men han reser med en väldigt bra trupp till huvudstaden och även fast man kommer rotera så har Sevilla ett riktigt vasst lag, speciellt offensivt. När man väljer att vila både Vitolo samt Gameiro så finns det heller inte särskilt många alternativ framåt. Bacca kommer troligtvis spela och så även Marko Marin, två herrar som mycket väl kan sänka hemmalagets hopp om att spela i högstaligan nästa säsong. Men defensivt tycker jag inte om Sevilla, det har jag inte gjort under ett par säsonger nu. Moreno håller förvisso väldigt hög klass på sin vänsterback, men i övrigt tycker jag det är slätstruket. Beto har fått slita hårt i kassen under säsongen och man lär knappast spela honom tre dagar innan EL-finalen, det mest troliga är att Javi Varas står idag. Förutom Vitolo och Gameiro så har man även Cicinho, Cristóforo och Cheryshev på skadelistan sedan tidigare.


Getafe har seglat upp till ganska stora favoriter i det här mötet och jag tycker det känns konstigt, trots att man givetvis borde vara betydligt mer motiverade än Sevilla. Gästerna har fullt i klasspelare framåt i planen och jag ser det inte alls som en omöjlighet att man plockar med sig tre poäng hem till Sevilla. Men över 2,5 får bli huvudspelet och på det sätter vi en insats strax under medel.

Vi testar även en minislant på den raka tvåan som står i höga 4,50 hos bet365- 0,5/10 units.

/e@sy