Fredagsmatch i den spanska huvudstaden denna vecka då Getafe och Real Sociedad gör upp om tre poäng på Coliseum Alfonso Perez. Getafe har spelat riktigt bra på hemmaplan under säsongen och ska ses med bra chans mot ett bortasvagt La Real.

  • Match: Getafe – Sociedad
  • Spel: Getafe 0.0 (asian handicap)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Getafe har väl kanske inte gjort något större avtryck hittills denna säsong och placerar sig just nu på 15:e plats i tabellen, med 14 inspelade poäng. Anledningen till den blygsamma tabellplaceringen är utan tvekan spelet på resande fot, där Getafe endast plockat en poäng på sju matcher. Det håller inte om man vill hålla sig kvar i La Liga, men det behöver vi inte ta upp nu. Idag spelar man hemma på Coliseum Alfonso Perez och här har laget skrapat ihop 13 poäng på sju matcher, vilket är mycket godkänt. På de fem senaste matcherna har laget plockat tre segrar, där endast Barcelona (0-2) och Rayo Vallecano (1-1) stått i vägen. Förlusten mot Barcelona är inte mycket att snacka om, och i matchen mot Rayo var Getafe det klart bättre laget. Revanschsugna efter förra omgångens derbyförlust mot Real Madrid (1-4) så tror jag Getafe blir svåra att tas med här. Givetvis var man det sämre laget mot marängerna, men det skapades en del lägen trots allt, vilket man tar med sig här.
Kikar vi till skadeläget hos Getafe så stryker vi Velazquez, Emi, Vigaray och Medran till dagens match. Inte några tyngre avbräck som jag ser det.

Getafe_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad har haft en svag säsong så här långt och det innebar att David Moyes fick lämna sin post till förmån för Eusebio. Baskerna har plockat ett par vinster på slutet och placerar sig just nu på en 13:e plats i tabellen, en poäng framför Getafe. Ser vi till hemma/bortaspelet  så är Sociedad, precis som Getafe, starkast på hemmaplan. På resande fot har laget plockat ett par stora segrar den senaste tiden, då Levante (4-0) och Granada (3-0) besegrats, men dessa vinster har inte imponerat på mig trots siffrorna. Det kommer säkerligen ta sin lilla tid för Eusebio att sätta sitt spelsystem i det här laget, då han har ett helt annat tänk än vad defensiva Moyes hade. Det har sett lite rörigt ut på slutet och det kan straffa sig idag. Sociedad kommer närmast från en 2-1 seger hemma mot Eibar, där formstarke Agirretxe petade in segerbollen i 90:e minuten. Han är nu uppe i hela 11 mål den här säsongen, men det är ingen spektakulär spelare som gör saker på egen hand.
Hos gästerna har vi en del defensiva bekymmer då vi stryker skadade backtrion Navas, Gonzalez och Zaldua. Inte heller vänsterback Yuri kommer till spel då han är avstängd. Sedan tidigare går även mittfältaren Zurutuza skadad.


Getafe har imponerat på hemmaplan den här säsongen och kommer man upp en liknande nivå i kvällens möte med Sociedad ska det vara goda chanser till tre poäng. Jag testar därför en insats strax under medel på hemmalaget med pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy