Real Madrid åker ut till förorten för att ta sig an Getafe i ett miniderby på lördagskvällen. Real har nu sju poäng till godo på Barcelona och besitter en grym form med fem raka vinster i ligan. Getafe har inte så pjåkig form dom heller, fyra vinster och två kryss på de sex senaste. Skadeläget ser inte bra ut för ena laget, så mitt spel här är solklart!

  • Match: Getafe – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid -1 (1×2 handikapp)
  • Odds: 2.00 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20:00

Getafe har gjort det riktigt bra på slutet och är som jag tidigare skrivit obesegrade i sina sex senaste matcher. Men gräver man lite djupare och ser på motståndet man mött så är jag inte lika imponerad. Granada, Mallorca, Bilbao, Zaragoza, Racing och Levante har motståndet hetat. Det enda tunga motståndet där är Bilbao, ett lag som man lyckades spela 0-0 mot på hemmagräs. Så visst har man en fin resultatrad på slutet, men inget mer än så.

Till mötet mot Real Madrid får man klara sig utan en hel del viktiga spelare. Mittfältaren Michel har en överbelastning i benmuskel och kommer inte spela, även mittfältaren Pedro Leon missar matchen. Backen Rafa Lopez är skadad och inte tillgänglig, samtidigt som kollegan på backen Alberto Lopo är avstängd. Avstängd är även spjutspetsen Guiza efter ett femte gult kort senast. Inga trevliga avbräck om man håller på Getafe.

Real Madrid gjorde det man skulle mot Zaragoza förra helgen, men inte var det mer än så. Man ska tänka på att Real hade en urladdning mot Barcelona i cupen några dagar före den matchen, så lite ursäktade är man. Annars dominerade man det mesta mot Zaragoza och siffrorna kunde blivit lite större, men det märktes att man slog av på takten efter 3-1. Nu är det ett miniderby som stundar och då blir det helt andra takter kan jag tänka mig. Man har fått ett rejält avstånd till Barcelona som man gärna vill hålla.

På skadefronten i Real så stryker vi Khedira och Di Maria, den senare har börjat träna med laget men är inte redo än. Xabi Alonso är tillbaka efter att ha klivit av med känningar i senaste matchen. Inga större avbräck med andra ord.

——————————————————————————-

Det är inga dåliga pjäser som Getafe saknar till kvällens match, och det kommer antagligen visa sig ute på planen. Real Madrid är bättre på alla positioner och borde vinna den här matchen med minst två måls marginal. 2 ggr fläsket som Bet365 erbjuder tycker jag känns bra och spelar lite över medel.

/e@sy