Derby till lunch i den spanska huvudstaden när Getafe tar emot Real Madrid hemma på Coliseum Alfonso Pérez. Derby brukar innebära en del heta känslor och heta känslor brukar innebära en del tuffa dueller. Dessa ingredienser tillsammans med en relativt kortglad domare tror jag innebär en del kort i matchen.

  • Match: Getafe – Real Madrid
  • Spel: över 6,5 kort i matchen
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Getafe parkerar på en 15:e plats i tabellen och med endast en pinne ner till Levante under strecket så är laget i stort behov av poäng. Getafe har inte vunnit i ligan sedan den 31:a oktober, så givetvis hade det smakat bra med en derbyvinst mot Real Madrid. Faktum är att Getafe spelat jämnt mot många bra lag på hemmaplan den här säsongen, så jag tror man kan stå upp bra här också. Bland annat så har laget fått stryk med uddamålet mot Atletico (0-1) och även tagit poäng av Barcelona (0-0) på hemmagräs.

Men för att kunna störa Real Madrid så gäller det att Getafe verkligen spelar på gränsen, det har man gjort både mot Atletico och Barcelona. Vi alla vet vilken fantastisk offensiv Real Madrid har och det är otroligt lätt att hamna på efterkälken mot dessa världsspelare. Nu klarade sig Getafe med endast två gula kort i matchen mot Barcelona, men det har sina förklaringar. För det första så var det Spaniens lugnaste domare som dömde den matchen, vilket helt klart var en fördel för Getafe. Vidare så trillar Barcelona runt bollen otroligt mycket där Real Madrid spelar betydligt rakare.

Getafe_200x200realmadrid_200x200

Kikar vi till domaren i matchen så är det Pedro Pérez Montero som håller i visselpipan. Det är faktiskt exakt samma domare som dömde det här mötet på Alfonso Pérez förra säsongen och då viftade han ut sju gula kort. Montero snittar runt 5,5 gula kort i ligaspelet den här säsongen och på slutet har det blivit lite mycket av det goda. De tre senaste matcherna har han nämligen snittat nästan 8 gula kort. Inget rött kort i ligaspelet denna säsong, men det kanske kommer här.


Getafe lär komma ut otroligt taggade till detta derby och behöver spela på gränsen för att kunna störa Real Madrid. Spela på gränsen med den här domaren tror jag inte riktigt på och vi kan nog därför få se en del kort utdelade till hemmaspelare. Sedan ska vi inte glömma att Getafe spelar på hemmaplan och publiken lär försöka påverka domaren när marängerna står för regelbrott. Vi testar en insats strax under medel på över 6,5 kort i matchen!

/e@sy