Derby på Coliseum Alfonso Pérez idag då Real Madrid gästar ett formsvagt Getafe. Marängerna får fortsatt klara sig utan storstjärnana Ronaldo, men borde inte ha några problem trots detta. Testar mig på ett målspel på bortalaget här!

  • Match: Getafe – Real Madrid
  • Spel: bortalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,88 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Getafe hade en hyfsad start på den här säsongen men har nu halkat ner på en 15:e med fyra poäng till godo på nedflyttningsstrecket. Formen är katastrof och även fast man mött ganska beskedligt motstånd i de fem senaste matcherna så har man bara plockat två poäng. Det största problemet hos laget är målskyttet där man blivit nollade i de tre senaste matcherna mot Almeria (0-1), Valladolid (0-0) och Osasuna (0-2). Defensivt har man inte släppt in särskilt många mål den här säsongen, men jag tror man kommer få väldigt svårt att stå emot idag. Man har hemmaplan och jag tror inte att fansen vill se något lag som backar hem i ett derby, utan här kommer man gå framåt. Det kommer öppna upp luckor i försvaret och då är man väldigt illa ute mot Real Madrid.

Det är även defensiva bekymmer hos hemmalaget idag då man saknar Roberto Lago (avstängd), Arroyo (avstängd), Escudero (skadad), Rafa (skadad) och Mosquera (skadad). Detta innebär att man får pussla om lite i försvaret, vilket inte känns särskilt tryggt.

realmadrid

Real Madrid har en väldigt fin form för dagen och placerar sig på en tredjeplats i ligan, tre poäng bakom Barcelona och Atlético som spelat en match mer. Det innebär att man måste vinna här för att haka på uppe i toppen och det tror jag skärper till spelarna lite. Man övertygade även i veckans cupmatch mot Atlético där man tog sig vidare till final efter sammanlagt 5-0. Nu är Ronaldo avstängd här men det var inget som märktes i senaste ligamatchen mot Villarreal (4-2), utan man fortsätter producera mål. Jag tror många andra anfallare lyfter sig när Ronaldo inte finns med, så det behöver inte alls vara något negativt. Jesé har varit fantastisk på slutet och även Benzema ser bättre och bättre ut. Med en helt outstanding Modric bakom dessa herrar så har marängerna ett väldigt respektabelt anfall som ska kunna näta tre gånger om. Sedan får vi inte glömma Bale som är otroligt bra när han får lite yta att arbeta på, något jag tror han får idag.

Förutom Ronaldo så får gästerna klara sig utan Morata och Khedira.


Getafe har sett otroligt tama ut på slutet och även fast man brukar höja sig vid derbyn så tror jag man kan komma att bli överkörda här. Man kommer förmodligen inte lägga sig på ett handbollsförsvar inför hemmafansen och det kan straffa sig rejält. Real Madrid har ett anfall i världsklass även utan Ronaldo och jag tror man sätter tre baljor här. Testar spelet med en insats strax över medel!

/e@sy