Måndagsmatch i La Liga och idag bjuds det på Getafe – Real Betis. Bortalaget har gått bäst av dessa lag hittills och går vid en vinst upp på en fjärdeplats i ligan. Fixar man detta?

  • Match: Getafe – Betis
  • Spel: Betis
  • Odds: 3,80 @ William Hill
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Getafe ligger på plats tio i tabellen och kan vid en vinst kliva upp på samma poäng som kvällens motståndare Real Betis. Man kommer ifrån en vinst på bortagräs mot Bilbao där slutsiffrorna skrevs till 1-2. Det är inte alla lag som åker till San Mames och plockar poäng hur som helst men jag var faktiskt inte särskilt imponerad av Getafe i den matchen. Bilbao hade de flesta chanserna men fick helt enkelt inte in bollen, istället kunde Getafe utnyttja två markeringsmissar och döda matchen vid 0-2 efter en timme spelad. Vid tidigare segrar Getafe tagit så tycker jag man haft en hel del tur då man spelat större delen av matcherna med en man mer på grund av utvisningar, så jag är som sagt inte alls särskilt imponerad av spelet jag sett. Senast på hemmagräset fick man stryk mot Levante med 0-1 och en liknande match väntar ikväll. Getafe kommer föra spelet och Betis kommer inrikta sig på kontringar samt fasta situationer som man är oerhört bra på.

I hemmalaget stryker vi idag Abraham och Gavilan.

Tänkbar startelva:

Moya, Valera, Rafa, Alexis, Mane, Torres, Rodriguez, Leon, Barrada, Castro och Alvaro.

Real Betis har övertygat i säsongsinledningen och ligger på en sjätteplats i detta nu, vid en seger ikväll kliver man om Malaga och tar över fjärdeplatsen. Grunden till den fina placeringen är att man spelat väldigt bra på bortagräs i år med raden 2-1-1 på sina fyra matcher. Man har endast åkt på pumpen mot Malaga på resande fot och där fick man en frilägesutvisning samt ett straffmål emot sig redan efter 10 min. Annars har man plockat ner både Bilbao och Valladolid på bortagräs samt kryssat mot Osasuna. Betis är ett lag som spelar otroligt disciplinerat och man håller sig verkligen till det man är bra på. På bortagräs låter man oftast motståndet föra spelet för att sedan bege sig iväg på kontringar med Molina och Castro i spetsen. Man är även väldigt vassa på fasta situationer och skickar alltid upp en hel del folk i offensivt straffområde när det vankas frispark/hörna.

Betis får idag tillbaka viktiga mittfältaren Benat och har endast Mario och Sergio på frånvarolistan.

Tänkbar startelva:

Adrian, Nelson, Paulao, Martinez, Nacho, Benat, Canas, Castro, Sevilla, Carlos och Molina.


Jag tycker det här är en väldigt jämn match och faller därför för det fina oddset på bortalaget. Man trivs på bortagräs när motståndet får föra spelet och sen trycker man till ordentligt i kontringarna. Getafe såg även lite darrigt ut på fasta situationer mot Bilbao och där är Betis riktigt vassa. Spelas med en insats strax under medel.

Testar återigen en slant på mittback Paulao som målskytt för Betis, han är otroligt stark i luftrummet och kommer upp på alla fasta situationer. 9,00 är oddset hos bet365 och 0,5/10 units spelas.

/e@sy