Måndagsmatch i La Liga och en mycket fin sådan då det vankas Madrid-derby på Coliseum Alfonso Pérez. Tuffa avbräck defensivt hos båda lagen öppnar för en målglad historia. Haka på!

  • Match: Getafe – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Getafe har öppnat säsongen svagt och parkerar just nu på en 17:e plats i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Det är otroligt jämnt i botten av tabellen och med tre raka förluster på kontot så gäller det att Getafe plockar en vinst nu om man vill sikta uppåt i tabellen. Det ska sägas att laget stött på tufft motstånd på slutet i form av Sevilla (0-5) och Barcelona (0-2), men senaste insatsen borta mot mer humana Eibar (1-3) var inte särskilt bra. Laget har alltså släppt in 10 mål på de tre senaste matcherna och till dagens match har man dessutom defensiva bekymmer då både mittback Alexis och högerback Suarez är avstängda. Inte de bästa försvarsspelarna i ligan direkt, men de är startspelare i Getafe och självklart stora avbräck. Getafe måste kliva på för vinst idag och kommer försöka styra matchen på hemmaplan i ett derby, och då kan det straffa sig bakåt med en backlinje som inte är särskilt samspelt. Samtidigt har Getafe alla möjligheter att näta på Rayo, då gästernas försvar är en av ligans sämsta.

Förutom Alexis och Suarez så stryker vi även mittfältaren Alvaro Medran som går skadad. Medran är en stor talang och kan bli något stort framöver, men i dagsläget så tycker jag inte han är något större avbräck för Getafe.

Getafe_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano är som väntat väldigt ojämna i sina prestationer och placerar sig på en 13:e plats i dagsläget med raden 4-1-6. Ojämnheten hos laget beror till stora delar på hur passningsspelet fungerar för dagen. Rayo vill spela med stort bollinnehav och kan det kan se riktigt bra ut vissa dagar när spelet flyter på. Men om det inte fungerar så tappar man oftast boll i fel lägen och det blir istället livsfarligt bakåt. Laget har varvat vinster med förluster på senaste tiden och kikar vi fyra matcher tillbaka har man gjort sju mål framåt och även släppt in sju mål, vilket säger en del om hur matcherna brukar se ut när Rayo spelar. Det är oftast bra fart och stor underhållning. Det finns ett koppel av intressanta spelare framåt som jag tror kommer skapa problem för Getafe idag, men som jag nämnde är försvaret ett av ligans absolut sämsta. Det blir knappast bättre av att man har en hel del defensiva avbräck idag.

I försvaret stryker vi idag avstängda mittbacken Ze Castro och sätter även ett frågetecken för vänsterback Rat. Sedan är det stora målvaktsproblem då både Tono och Cobeno går skadade. Juan Carlos, som kommer stå idag, släppte in tre mål mot både Celta Vigo (spelade 80 min) samt Deportivo (stod hela). Han höll förvisso nollan mot Granada senast, men då stod han endast 11 minuter. Det är ingen toppmålvakt.


Derby borde innebära bra fart och framför allt när hemmalaget är desperata efter en trepoängare. Lägger vi till defensiva bekymmer hos båda lagen och två av ligans sämsta målvakter så tror jag på mål här. Kikar vi inbördes så har 7 av de 11 senaste matcherna lagen emellan klivet över 2,5 mål. Vi får ett bra odds här och insatsen blir tyngre.

/e@sy