Fyra matcher i la liga denna lördag och vi börjar med Getafe – Osasuna där jag tycker mig ha hittat ett fint spel. Ena laget har väldigt svårt att göra mål så jag tror man åker på pumpen här. Häng på!

  • Match: Getafe – Osasuna
  • Spel: Getafe
  • Odds: 2,00 @ ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Getafe hade ingen lycka i veckans cupspel där man ställdes mot lokalkonkurrenten Atlético Madrid i match ett utav två. Efter en svidande 3-0 förlust kan jag nästan garantera att Getafe inriktar sig enbart på ligan nu. Och i ligan går man bra med tre vinster och ett kryss på de fyra senaste matcherna där man stött på bra motstånd i form av Malaga och Sociedad. Man har ett riktigt bra lag och får man bara igång målskytten så är man med och slåss om en topp-6 placering i slutet på säsongen.

I hemmalaget är Alexis är avstängd och Lacen lämnas utanför truppen. Diego Castro är tillbaka efter avstängning och det är en väldigt viktig kugge för Getafe.

Osasuna var precis som Getafe ut i cupen i veckan där man fick stryk med 0-2 mot Valencia på hemmagräset. Men man ställde en otroligt dålig elva på plan där och det känns väl inte direkt som man går in för cupen. I ligan ligger man på plats 16 för tillfället och den mindre smickrande placeringen beror mestadels på att man har svårt att göra mål. Räknar vi med två cupmatcher så har Osasuna på sina sex senaste matcher mäktat med ett (!) mål.

Viktigt för bortalaget att deras bästa målskytt Kike Sola är tillbaka här, tillbaka är även Miguel Flaño. Spelare som saknas är Sisi, Masoud, Lolo, Annan, Llorente och Echaide.


Det blir nog förmodligen inget målfyrverkeri detta med tanke på att det är två ganska målsnåla lag som möts. Men Getafe har en bättre offensiv än Osasuna och med hemmaplan så borde man lösa den här uppgiften. Ska vi säga 2-0?

/e@sy