Måndagsmatchen i Spanien denna vecka bjuder på Getafe – Mallorca. Två lag som faktiskt gjort mål i alla matcher hittills denna säsong. Fortsätter det här?

  • Match: Getafe – Mallorca
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Getafe ligger just nu näst sist i ligan med endast fyra inspelade poäng på fem matcher. Men man ska ha klart för sig att man mött benhårt motstånd hittills i ligan och faktum är att tränare Luis Garcia varit nöjd med spelet som man presterat i ligan. På dessa fem matcher har man alltså mött både Barcelona och Real Madrid på hemmagräset, samt svåra bortamatcher mot Deportivo, Celta och inte minst Sevilla. Så poängskörden oroar nog inte laget allt för mycket just nu och man har dessutom stänkt in en balja i samtliga matcher man spelat hittills. Extra het är mittfältare Barrada som stått för tre mål i öppningen av säsongen. Man har slagit Real Madrid hemma med 2-1 och då tycker jag även det finns goda chanser till att man gör två mål även på Mallorca. Getafe har även släppt in mål i varje match hittills och 4 av 5 matcher har gått över linan 2,5 mål.

Saknas idag gör mittback Alexis som fick rött kort senast.

Trolig startelva Getafe:

Moya, Valera, Rafa, Abraham, Torres, X.Torres, Lacen, Leon, Barrada, Castro och Colunga.

Mallorca har gjort det över förväntan än så länge och är obesegrade efter fem matcher med tre vinster och två kryss. Senast tog man en fin skalp när man slog tillbaka Valencia med 2-0 på hemmagräset och man har bara släppt in tre mål i ligan på sina fem matcher. Men av det jag sett så har det varit mer tillfälligheter än en solid defensiv som hållt ner antal insläppta mål. Jag tycker inte defensiven i ”Mallis” är särskilt vass och jag tror det kommer visa sig framöver i ligen. Både Malaga och Valencia borde åtminstonde satt ett par bollar bakom Aouate, men skärpan fanns inte där.

Saknas i Mallorca gör idag den viktiga defensiva mittfältaren Javi Marquez.

Trolig startelva Mallorca:

Aouate, Navarro, Nunes, Conceicao, Lopez, Nsue, Marti, Pina, Pereira, Victor och Hemed.


Två lag som jag tycker har sina främsta egenskaper i offensiven, vilket jag även hoppas visar sig ute på planen. Det är dags för Getafe att vinna nu och man kommer nog gå framåt rejält här, vilket i sin tur öppnar upp för Mallorca som har en del kontringsskickliga spelare. Tycker den här har bra chanser att gå över 2,5 mål till ett mycket fint odds. Vill man leta målskyttar är Barrada och Victor intressanta tycker jag.

/e@sy