Fredagsmatch i La Liga och den här veckan bjuds vi på Getafe – Malaga i den spanska huvudstaden. Två lag som öppnat säsongen svagt och lär göra allt och lite till för att ta säsongens första seger. Det passar utmärkt till mitt spelförslag i matchen!

  • Match: Getafe – Malaga
  • Spel: över 7 kort (asian)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Börjar vi med att kika på lagens tidigare matcher den här säsongen så hittar vi Getafe på hela 14 gula kort och 1 rött kort så här långt, vilket blir ett vansinnigt högt snitt på 5 kort per match. Getafe har även en hel del opolerade spelare i laget som inte drar sig för att spela fult, och då tänker jag främst på mittback Alexis. Hoppar vi över till Malaga så hittar vi 8 gula kort på lagets tre inledande matcher, vilket blir ett snitt strax under 3 kort per match. Inte helt otippat är det defensiva mittfältaren Recio som plockat flest kort hittills med sina två gula.

Viktiga poäng på spel i afton och det är definitivt något som gynnar kortspelet. Getafe har inte tagit en enda poäng så här långt och Malaga står utan seger på tre försök. Det kommer satsas fullt ut för en trepoängare och lär därför smälla en del i närkamperna. Kikar vi inbördes möten mellan dessa lag så ser vi att det oftast blir väldigt tajta matcher, där endast en av de 10 senaste sprungit iväg till en tvåmålsseger. Annars hade det varit oavgjort eller uddamålssegrar.

Getafe_200x200malaga_200x200

Slutligen kikar vi till domaren i matchen som heter José María Sánchez Martínez. Han är endast 31 år gammal och gör sin första säsong i den spanska högstaligan. Väldigt högt kortsnitt i Segundan förra säsongen och han startade debutsäsongen i La Liga på bästa vis med 9 gula kort i mötet mellan Sociedad – Sporting (0-0). Målfattigt och jämnt blir det säkerligen även idag, och då tror jag på många kort från denna orutinerade herre. Vi testar en insats strax över medel på spelet!

/e@sy