Två fredagsmatcher denna vecka och här beger vi oss till Coliseum Alfonso Pérez där Getafe söker revansch efter nederlaget i derbyt förra omgången. För motståndet står ett Levante som börjar sjunka i tabellen nu.

  • Match: Getafe – Levante
  • Spel: Getafe
  • Odds: 1,95 @ william hill
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Getafe har gjort det riktigt bra inledningsvis på säsongen och en sjundeplats tror jag att man är mer än nöjda med så här långt. Nöjda är man inte dock med förra omgången där man åkte på en riktig käftsmäll i derbyt mot Atlético Madrid, ett derby som slutade med en 7-0 förlust. Nu ska det sägas att Atlético är otroligt bra den här säsongen, men 7-0 är inga siffror som fansen ville se i ett derby. Det har även varit en hel del kritik mot laget under veckan och det borde innebära en rejäl uppryckning här från samtliga spelare. Man har en dunkel form med två förluster och en oavgjord på sina tre senaste matcher, men jag anser att man inte kan få bättre motstånd att hoppa upp på segerspåret igen. Nu känns det dumt att säga att Getafe har ett bra försvar efter förra omgången, men faktum är att man bara hade släppt in 14 mål innan derbyt mot Atlético, det var det bara ett fåtal lag i ligan som kunde slå. Nu ställs man dessutom inte mot något demonanfall i Levante och jag tycker man ska kunna hålla tätt bakåt, samtidigt som man pillar in minst en boll framåt.

Hemmalaget saknar avstängda högerbacken Valera här, vilket jag inte ser som något större avbräck. Även Lafita kommer missa på grund av skada, men i övrigt ser det bra ut.

Getafelevante

Levante börjar äntligen dala i tabellen och ni som följer mig på twitter vet att jag inte är något större fan av det här laget. En 13:e plats är oförskämt bra med tanke på hur man spelat och det förvånar mig oerhört om man hamnar på den övre halvan av tabellen vid säsongens slut. Laget har spelat in en poäng på sina fyra senaste matcher och anmärkningsvärt är att man endast lyckats göra ett mål framåt på dessa matcher. Man är verkligen inte bra framåt i planen, men även i försvaret tycker jag det sett bedrövligt ut. Man släpper till chanser på löpande band och allt som oftast så har stackars Keylor Navas fått slita ordentligt för sin lön i buren. Men det slipper han den här gången då han blev utvisad senast mot Villarreal (0-3) efter ett flygande knä i revbenen på Uche. Ersättare blir Javi Jimenez och där har vi en målvakt som förmodligen är lite mer mänsklig än vad Navas varit.

Förutom målvaktsbekymmer så får man även klara sig utan backarna Lell samt Rodas. Vi har även frågetecken för mittback Navarro samt anfallare Baba, två ordentliga avbräck om dessa skulle tvingas avstå spel!


Det är många i Getafe som är missnöjda med senaste prestationen och jag tror verkligen att Levante får sota för det här. Levante saknar helt en egen spelidé och utan Keylor Navas i kassen så tror jag man kommer få det svårt att hämta några poäng. Insatsen på ettan blir av det högre slaget.

/e@sy