Två sena matcher i La Liga denna kväll där jag tänkte vi skulle kika närmare på Getafe – Granada, två lag som förlorade i premiären och som nu söker revansch. Spelbolagen tror på en målsnål tillställning, men jag är av en annan uppfattning.

  • Match: Getafe – Granada
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:30

Getafe har värvat en del intressanta namn till den här säsongen och jag tror det kan bli en ganska ljus säsong för laget från den spanska huvudstaden. Det blev förlust i premiäromgången på bortaplan mot Espanyol (0-1), men jag tycker att Getafe gjorde en bra match trots allt. 67% boll på bortaplan och 16-7 i avslut mot mål tror jag ändå att man tar med sig in till den här matchen. Laget hade stora bekymmer med målskyttet även förra säsongen, men under försäsongen har man spottat in en del mål så jag tror det löser sig om man fortsätter skapa chanser. Kikar vi defensivt på Getafe så tycker jag inte det ser särskilt bra ut. Till att börja med så är jag inte förtjust i målvakt Guaita som blandar och ger friskt. På mittbacken har man lånat in Vergini från Sunderland, och han startade säsongen med ett rött kort och är således avstängd här. Alexis är kvar på mittbacken, men även det är en herre som blandar prestationer.

Förutom Vergini har Getafe ytterligare problem i backlinjen då Roberto Lago är avstängd. Vidare så stryker vi även offensiva Yoda som går skadad.

Getafe_200x200granada_200x200

Granada stod inte för någon vidare säsongspremiär då det blev en 3-1 förlust på hemmaplan mot Eibar. Ett Eibar som tippas tillhöra botten i år. Som så många gånger förr agerar inte Granada som ett lag utan spelar för sig själva, och då blir det förluster. Men laget vaknade till lite och reducerade till 1-2 i matchen innan nästa bakslag kom, ett direkt rött kort på vänsterback Ruiz. Efter det orkade Granada helt enkelt inte med och Eibar kunde sätta spiken i kistan med ett sista mål. Det finns kvalité i Granada och en bortamatch kan passa laget mycket bättre än hemma på Los Carmenes, då jag inte tycker man gör sina bästa matcher som spelförande laget. Cordoba, Success, Ibanez och El Arabi är ändå löpstarka herrar som blir jobbiga för Getafes tröga backlinje när spelet vänder. Men defensivt var inte Granada bra mot Eibar och uppträder man på samma sätt idag blir det tufft att åka hem med poäng i ryggsäcken.

Förutom Ruiz stryker vi även duon King (back) och Fran Rico (defensiv mittfältare) som går skadade.


Getafe skapade en hel del i premiären trots att man gick mållösa och jag tror som sagt att detta kan bli en ganska öppen match med chanser åt båda håll. Det är fint odds på över 2 mål (goal line) i matchen där vi plockar tillbaka pengarna på exakt två mål. Medelinsats!

/e@sy