Fredagsmatch i la liga och den här gången beger vi oss till Coliseum Alfonso Pérez där Getafe gästas av Granada. Gästerna kommer utan tre väldigt viktiga spelare och det borde vara dags för Getafe att plocka en trepoängare nu.

  • Match: Getafe – Granada
  • Spel: Getafe
  • Odds: 2,15 @ bwin
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Getafe är ett av ligans formsvagaste gäng och därför kommer jag även hålla ner insatserna på den raka ettan, för man har verkligen inte spelat bra på slutet. Blott två poäng har man plockat på de fem senaste matcherna, där man endast lyckats göra ett (!) mål framåt. Nu släpper man inte in särskilt många mål bakåt ska sägas, men gör man inga framåt har man heller ingen chans på tre poäng. Den taskiga formen har gjort att laget nu åkt ner på en 16:e plats i tabellen, endast en pinne framför Almeria och Rayo som ligger under strecket. Man är därför i akut behov av en seger och det är dags för flera spelare i det här laget att skärpa till sig. Pedro Leon och Diego Castro (bilden) är de spelare som ska producera framåt hos Getafe, men båda dessa herrar har underpresterat stort den här säsongen, särskilt Castro som varit helt ur slag. Nu har ynglingen Pablo Sarabia fått mer och mer förtroende på slutet och jag tror det är rätt väg att gå för Getafe. Man behöver få in lite hunger i laget eftersom många av de äldre spelarna springer runt som om det vore semester. Nu har man även gjort ett tränarbyte i veckan och det borde sätta fart på spelarna, som givetvis vill visa upp sig från sin bästa sida inför en ny tränare.

Hos Getafe stryker vi målvakt Moya som troligtvis missar hela säsongen.

getafecastro

Granada tog en mycket viktig seger i senaste omgången mot Villarreal (2-0) och klättrade upp till 12:e plats i tabellen. Men man har bara fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket, så man kan absolut inte andas ut. Prestationen mot Villarreal var riktigt bra och det här laget kan verkligen spela fin fotboll vissa dagar, men så fort någonting går emot så viker man ner sig fullständigt och bara tappar allting. Det har varit lite så på resande fot på slutet där man har fem raka förluster och en målskillnad på 12-1. Nu har man ställts mot en del bra lag på dessa fem matcher, men jag tycker man saknar karaktär i tuffa tider. Till dagens match har man dessutom tre väldigt tuffa avbräck i Piti (skadad), Recio (avstängd) och framförallt Brahimi (avstängd). Piti hade stora skadebekymmer i början på säsongen och har bara spelat 15 matcher från start, men när han väl spelat så har han levererat, med fem mål och en assist. Även Recio är väldigt viktig för Granada och han är en given startspelare på mittfältet en normal dag. Men största tappet är utan tvekan Brahimi som verkligen har imponerat på mig hittills. Han är helt oduglig i avgörande lägen (som resten av Granada), men han skapar otroligt mycket på sin kant och serverar sina lagkamrater väldigt fina målchanser. Utan dessa tre spelare så försvagas Granada kraftigt!

Förutom nämnda spelare stryker vi även Ighalo och Ilori som gått skadade en längre period.


Hade det varit ett bättre lag som Granada ställts mot här så hade jag utan tvekan tryckt på med insatsen, för dessa tre avbräck hos gästerna är gigantiska. Nu är det dock ett formsvagt Getafe man ställs mot och då tycker jag även att man ska hålla ner insatserna. Men Getafe är pressade att vinna och med ett tränarbyte så kanske man får fart på anfallsspelet och kan ordna tre poäng.

/e@sy