En match på menyn från Spanien ikväll och den spelas mellan Getafe och Granada. Offensiva krafter saknas i båda lagen och det gör att spelet känns ganska självklart här.

  • Match: Getafe – Granada
  • Spel: under 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Getafe ligger på en 11:e plats i la liga och har inte alls någon bra form att skryta med. Man har två raka förluster i ligan och har faktiskt inte vunnit en match sedan 1:a december då man hemmaslog Malaga med 1-0. Man har släppt in hela sju mål på sina två senaste matcher och försvarsspelet är något som sett bedrövligt ut för Getafe mot slutet, annars har man faktiskt hållt ihop det bra tidigare på säsongen. Idag kommer seriens målsnålaste lag på besök och jag tror knappast att Getafe kommer läcka bakåt ikväll.

Bekymmer i hemmalaget ikväll då man saknar ett helt koppel med spelare. Míchel avstängd och Barrada samt Lacen på landslagsuppdrag. Vidare så är Miguel Torres, Lafita, Pedro León och Mané på skadelistan. De tre sistnämnda tillsammans med Barrada har gjort 8 av lagets 22 mål denna säsong så det är självklart att det är offensiva avbräck.

Granada ligger på en nedflyttningsplats just nu och måste börja samla poäng för att ta sig upp på säker mark, och det här laget kommer få slåss rejält för att hålla sig kvar tror jag. Man är alltså det lag i ligan som gjort minst mål med endast 14 fullträffar på 18 matcher. Så det är knappast defensiven som ska ha skit för den dåliga tabellplaceringen då man inte direkt slänger in bollarna i eget mål.

Även bortalaget har en del avbräck ikväll då Iñigo López är avstängd och El-Arabi samt Machís är på landslagsuppdrag. Även Fran Rico och Dani Benítez missar matchen på grund av skador. Youssef El-Arabi är lagets bästa målskytt på fyra fullträffar och det är givetvis ett hårt avbräck för bortalagets offensiv, även Benítez tycker jag varit bra offensivt i år.


Den här matchen lär knappast gå till historien som en av de mest sevärda matcherna i la liga. Två lag som har haft problem med målskyttet hittills denna säsong och nu när det även saknas offensiv kraft på planen tror jag inte den här går över linan 2,5 mål. Förra årets möte här slutade 1-0 och jag tror vi får se något liknande ikväll.

Testar även 1,5/10 units på under 1,5 mål till 3,30 @ unibet.

/e@sy