Fredagsmatch i La Liga där vi tar oss till den spanska huvudstaden för att kika till Getafe – Espanyol. Gästerna är ett av seriens sämsta bortalag och med tre tunga avbräck till dagens match så tror jag att man får det tufft.

  • Match: Getafe – Espanyol
  • Spel: Getafe
  • Odds: 2.50 @ William Hill
  • Insats: 3/1o units
  • Spelstopp: 20:45

Getafe har inte haft någon större säsong hittills och placerar sig på en 15:e i dagsläget med 23 inspelade poäng. Ganska förväntat enligt mig då jag inte tycker man har någon trupp för att kriga högre upp i tabellen. Formen är sådär och laget kommer från en förlust på Mestalla i förra omgången då Valencia (0-1) blev för tuffa att stå emot. Valencia var det klart bättre laget men jag tycker ändå att Getafe stod för en godkänd insats i en mycket tuff bortamatch. Hemma på Coliseum Alfonso Pérez är dock formkurvan på topp då laget har två raka hemmavinster där Celta Vigo (2-1) och Sevilla (2-1) slagits tillbaka. Det är respektabelt motstånd och jag tror det är väldigt viktigt för laget att målskyttet lossnat lite på hemmaplan. Det är helt klart en passande uppgift för laget att ta sin tredje raka hemmaseger idag.

Hos hemmalaget stryker vi idag Diego Castro (12/1) som avstängd. Men Castro är långt ifrån sitt forna jag och därför inget större avbräck. Vidare så stryker vi Karim Yoda, Roberto Lago, Ángel Lafita och Babá Diawar som alla går skadade.

Getafe_200x200espanyol_200x200

Espanyol har gjort det bra hittills då laget placerar sig på övre halvan i tabellen och dessutom är i semifinal av Copa del Rey. Det är hemmaspelet som tagit laget uppåt i tabellen där 21 av lagets 29 poäng plockats hemma i Barcelona. På resande fot har man haft det betydligt tuffare med 7 förluster på 11 försök. Nu vann man senast borta mot Malaga (2-0), men spelet var inte alls bra och det var en mycket oförtjänt seger. Inte heller bortasegern mot Rayo Vallecano (3-1) var särskilt rättvis och laget är helt klart sämre på bortaplan. Det mesta handlar om Sergio Garcia hos Espanyol och med 9 mål samt 6 assist under säsongen så förstår ni hur viktig han är. Men i dagens match blir det inget spel för Garcia och dessutom har Espanyol ännu ett tungt avbräck.

Sergio Garcia (21/9) är avstängd och även Diego Colotto (18/1) samt Víctor Sánchez (19/2) är avstängda idag. Sanchez är lagets viktigaste spelare på defensiva mittfältet och kan dessutom överraska offensivt då och då. Colotto har varit given på mittbacken under säsongen. Tre tunga avbräck!


Espanyol har visat upp ett uruselt bortaspel och med dagens avbräck så tror jag att man inkasserar ytterligare en förlust på resande fot. Dessutom har Espanyol matchas relativt hårt på slutet och det kan givetvis sätta sina spår. Ettan blir mitt spel i matchen och en insats strax under medel åker in.

/e@sy