Getafe – Celta Vigo står för underhållningen i den tidiga matchen ifrån Spanien idag. Med tanke på ena lagets alla defensiva avbräck så tycker jag detta är ett kanonspel till fint odds. Ta rygg!

  • Match: Getafe – Celta Vigo
  • Spel: Getafe över 1,5 mål
  • Odds: 2,25 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Getafe hade inte mycket att hämta på Camp Nou förra helgen då man fick storstryk av Barcelona med hela 6-1. Men det är inte bortamatcherna mot Barcelona man ska vinna under säsongen utan det är den här typen av matcher, och revanschlustan borde vara riktigt stor här inför hemmapubliken. Just på hemmagräset är man dessutom väldigt bra och har raden 5-3-3 hittills denna säsong. Man öser väl kanske inte in mål men kikar vi på när man mött ganska dåligt motstånd på hemmaplan så har man faktiskt oftast gjort minst två baljor i dessa matcher. Nu senast på hemmagräs blev det 3-1 mot Deportivo och det är väl inte helt omöjligt att vi får se något liknande idag.

Mané, Juan Rodríguez, Valera och Lafita spelar inte den här matchen. Rafa och Moya tillbaka från avstängning.

Celta Vigo går riktigt tungt just nu och kommer in här med sex raka matcher utan vinst, fyra förluster och två kryss har det blivit. Stora anledningen till den uteblivna poäng på slutet har handlat om målgörandet i laget, endast två mål på de sex senaste matcherna har det blivit. Man har en kanske tunn offensiv där stjärnan Iago Aspas får slita otroligt mycket och blir oftast lite ensam uppe på topp. Defensivt har man faktiskt hållt ihop det riktigt bra på slutet men idag saknar man backspelare och jag tror Getafe blir för tuffa.

Defensiv mittfältare Oubiña är avstängd här till att börja med. Hugo Mallo (ytterback), Samuel Llorca (back) Túñez (mittback) och De Lucas (mittfält) går skadade. Framförallt Oubiña, Mallo och Túñez kommer saknas då alla tre är defensiva startspelare i normala fall.


Celta Vigo är seriens sämsta bortalag med raden 1-1-10 och jag har väldigt svårt att man åker och plockar poäng mot Getafe på bortagräs. När man dessutom har stora bekymmer i bakre leden så tycker jag detta känns som ett väldigt bra spel till fint odds!

/e@sy