Vi beger oss till den spanska huvudstaden för att bevittna kvällens möte mellan Getafe – Barcelona på Coliseum Alfonso Perez. Getafe är faktiskt ett av ligans bästa hemmalag just nu och har stått för en hel del mål på det egna gräset. De kan säkerligen ställa till det en smula för katalanerna och bidra till mitt överspel i matchen.

  • Match: Getafe – Barcelona
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Getafe värvade en del intressanta namn inför den här säsongen, men har väl inte riktigt funnit sitt spel ännu. Det är lite blandade prestationer där laget åkte på en ordentlig smäll mot Sevilla (0-5) på bortagräs senast. Det är just försvarsbiten jag ställer ett frågetecken för där framförallt Alexis håller en väldigt ojämn nivå på sitt spel. Även högerbackspositionen har varit ett frågetecken där varken nyförvärvet Suarez eller Vigaray stått för några större prestationer. Men det ser mer intressant ut framåt och kikar vi till lagets hemmamatcher så har man gjort nio mål på fyra hemmamatcher, vilket är riktigt bra med tanke på förra säsongens målskörd. Nu har Scepovic tillkommit i anfallet och det är en herre som inte tänker allt för mycket i avslutande lägen, utan han smäller dit den. Precis det Getafe behöver. Jag tror på ett offensivt hemmalag idag som tappar en del respekt för Barcelona i och med att Messi är skadad plus att det finns en hel del andra avbräck hos katalanerna. Men just det tror jag kommer straffa Getafe i slutändan.

Förutom avstängda Vigaray så stryker vi även skadade mittfältaren Medran till dagens match. Sedan finns det även en del frågetecken i truppen som kommer testas sent.

Getafe_200x200barcelona_200x200

Barcelona hade en kämpig period nyligen där det blev förlust i ligan mot både Celta Vigo (1-4) och senare även Sevilla (1-2). Nu har laget vunnit ett par matcher på raken, men det är fortfarande inte godkänt spel i det defensiva. Barcelona har inte hållit nollan intakt i ligaspelet sedan slutet på augusti, då Malaga (1-0) besegrades. Efter den matchen har katalanerna sju raka ligamatcher med insläppt mål. Det är anmärkningsvärt med tanke på vilket stort bollinnehav de har match efter match. Framåt så saknas givetvis Messi, men det går inte att klaga på herrar Neymar och Suarez just nu. Åtta mål framåt på de två senaste ligamatcherna där dessa herrar stått för fyra var säger det mesta. De tar ett större ansvar utan Messi på planen och vi får se ett rakare Barcelona som kan komma väl till hands idag.

Förutom Messi stryker vi Rafinha, Douglas och avstängda Mascherano.


Som jag nämnde har jag märkt att många lag tappar respekten för Barcelona när de haft många skador och framförallt då på Messi. Det kan vara en bidragande orsak till att man nätar på katalanerna, men samtidigt får Barcelona betydligt mer ytor att operera på. Jag hoppas på en öppen match idag och då ska det vara bra chanser att kliva över 3 mål. Insats strax över medel!

/e@sy