Spansk fotboll hela veckan och vi inleder med en match på Alfonso Pérez idag. Det är formstarka Getafe som gästas av Athletic Bilbao och här går jag på ett över/under spel.

  • Match: Getafe – Athletic Bilbao
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Getafe har överraskat mig inledningsvis på säsongen och placerar sig som femma just nu med 16 inspelade poäng. Förvisso inledde man lite tveksamt med tre raka bortaförluster, men efter detta har formkurvan pekat rakt uppåt och man har kommit igång ordentligt med målskyttet. Ser vi till hemmaspelet så är man obesegrade i år med tre vinster och ett ett oavgjort resultat, fyra hemmamatcher alltså och på dessa matcher har man gjort sammanlagt nio mål. Man har inte mött några defensivt skickliga lag i dessa hemmamatcher, men jag tycker vi kan slänga in dagens motståndare i samma fack. Offensivt har Getafe inte värvat så mycket inför den här säsongen och jag trodde därför det skulle bli lite tunt framåt. Men det finns en del spelare som vaknat till liv och en av dessa är Adrián Colunga. Ingen favoritspelare hos mig men han har gjort det bra i år och är lagets bästa målskytt tillsammans med Pedro Leon. Sedan tycker jag man även ska nämna Diego Castro (bilden) som skapar otroligt mycket framåt och är en underskattad spelare.

Hemmalaget saknar endast Arroyo idag vilket inte är något avbräck. Tillbaka från skada är mittback Alexis, men förväntas börja på bänken.

getafecastro

Athletic Bilbao har gjort vad jag förväntat mig av laget hittills och man placerar sig som sexa i nuläget, på samma poäng som kvällens motståndare. Men 13 av sina 16 poäng har man spelat in hemma på San Mamés och man har haft det förtvivlat svårt med bortaspelet inledningsvis. Förvisso vann man första bortamatchen mot Valladolid (2-1), men sedan man har tre förluster mot Real Madrid (1-3), Espanyol (2-3) och Granada (0-2). Inget fint facit och det är ganska tydligt att det är försvarsspelet som inte har funkat på resande fot. Offensivt kan Athletic ställa till det för samtliga lag i den här serien och även fast man saknar en ordentlig striker i laget så är man hyperfarliga. Spelare som Susaeta, Aduriz och De Marcos är knappast några stora lirare, men man har rätt inställning och en löpförmåga som få. Det brukar bli lite Hawaii-spel när Athletic är i farten och jag hoppas vi kan få se det även idag.

I bortalaget stryker vi sedan tidigare Kike Sola samt Ibai Gomez som går skadade. Vi stryker även Muniain (ryggproblem) och sätter ett frågetecken för Iraola till dagens match.


Getafe imponerar helt klart just nu, men samtidigt har man stött på ganska beskedligt motstånd i de fyra raka segrarna man tagit. Athletic har en fin match i ryggen där man besegrade Villarreal, och med lite självförtroende från den vinsten är man inte alls helt borta här. Jag tror på en ganska öppen match och mitt spel blir över 2,5 mål med en insats strax under medel.

Blir även ett sidospel i matchen som jag tycker känns riktigt intressant:

Ander Iturraspe gult kort – 3,20 @ betsson- 1,5/10 units.

Iturraspe förväntas starta den här matchen tillsammans med Mikel Rico på det defensiva mittfältet. Då Mikel Rico är lite mer offensivt lagd är det Iturraspe som får agera städgumma på mittfältet. Jag tycker ofta han hamnar på efterkälken och det inte alls som omöjligt att han tar ett nödvändigt kort idag. Skulle han inte starta matchen återbetalas insatsen.

/e@sy