Coliseum Alfonso Pérez är spelplatsen för dagens match mellan Getafe och Athletic Bilbao. Det är ett bortalag som kommer in här med två raka vinster där man dessutom hållit nollan, ska man lyckas med detta även här?

  • Match: Getafe – Athletic Bilbao
  • Spel: Getafe över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Getafe är ett av ligans formstarkaste lag och kommer in här obesegrade i de fyra senaste matcherna där det blivit tre vinster och ett kryss. Senast stod man för en bra insats då man spelade 0-0 på bortagräs mot svåra Levante, ett resultat som jag är helt säker på att man är nöjd med. Den fina formen har gjort att man klättrat upp på en 9:e plats och nu är man helt klart med i racet om en europaplats då man bara är fem poäng bakom Malaga på en fjärdeplats. Hemma på Alfonso Pérez har man jobbat ihop en fin svit då man är förlustfria i de tio senaste matcherna, dessutom har man börjat göra en hel del mål på slutet här. 11 mål på de 5 senaste hemmamatcherna där anfallare Colunga hittat formen och gjort mål i fyra raka matcher. Man har en fin samling offensiva spelare som kan straffa Athletic idag.

Borja och Pedro Leon tillbaka från avstängning idag, saknas gör Valera (skadad), Mane (skadad) och Alexis (avstängd).

Athletic Bilbao har på något underligt sätt lyckats skrapa ihop två raka vinster där man inte släppt in något mål bakåt. Jag har sett dessa matcher och jag tycker väl inte direkt att man spelat något magiskt försvarsspel, utan det är mer tillfälligheter att man lyckats hålla nollan intakt. Man har faktiskt varit det sämre laget i bägge matcherna men man har mött ett målsnålt Osasuna samt ett tröttkört Valencia som roterade en del i startelvan, så segrarna drar jag inte allt för stora växlar på. Man snittar nästan två insläppta mål per match den här säsongen och det är bara Deportivo som släppt in fler mål i ligan. Backlinjen är riktigt svag enligt mig och när även Bielsa experimenterat hela säsongen så gör det inte direkt att man fått tryggheten ännu.

Ander Herrera tillbaka hos bortalaget från avstängning, saknas gör skadade trion Íñigo Pérez, Gurpegui och Galarreta.


Getafe har imponerat på slutet och framförallt på hemmagräs där man gjort en hel del mål. Nu har man inte mött något blodigare motstånd men det ställs man inte mot här heller. Athletic Bilbao har ett av ligans sämsta försvar och därför tror jag hemmalaget gör två mål här. Spelas med en medelinsats!

Måste givetvis även spela Colunga som målskytt till 2,60 @ betsafe – 1,5/10 units

/e@sy