Athletic Bilbao har tagit sig till den spanska huvudstaden för att ställas mot Getafe i lördagens tidiga match från La Liga. Baskerna har fin form för dagen och ska ses med bra chans mot ett Getafe som inte fått det att fungera på hemmaplan.

  • Match: Getafe – Athletic
  • Spel: Athletic (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Getafe har överraskat positivt på mig hittills denna säsong och placerar sig som 10:a just nu. Jag tyckte det fanns en del frågetecken inför säsongen, men man har värvat ett par riktigt fina spelare till laget som gjort succé så här långt. Tänker då främst på Karim Yoda som hunnit med att näta tre gånger för sin nya klubb, vilket även gör honom till Getafes bästa målgörare efter 12 matcher. Men Yoda och Freddy som man har på kanterna tycker jag gör sig bäst på bortaplan, där man får ligga och spela på lite kontring. Jag har sett lagets tre senaste matcher på bortagräs och det är helt annorlunda spel jämfört med matcherna hemma på Coliseum Alfonso Pérez. Getafe ska inte föra några matcher, vilket man allt som oftast försöker göra på hemmaplan, där är man helt enkelt inte bra. Sarabia kommer oftast bort i matcherna och bakom honom så är varken Lacen eller Rodriguez några herrar som har den spelskicklighet som krävs. Det är enklare på resande fot där man bara kan dra ut bollarna på kanterna i sina kontringar. Kikar vi fem hemmatcher tillbaka så har Getafe endast tagit en seger och gjort två mål framåt, vilket självklart är ett underbetyg. Man har även lite fortsatta bekymmer i defensiven då Alexis alltjämt är avstängd och vänsterback Lago går skadad. Alexis är hjärtat i försvaret hos Getafe och honom hade man behövt mot Aduriz i den här matchen.
Förutom Alexis och Lago så stryker vi även anfallare Vázquez. Pedro Leon är äntligen spelklar efter allt strul och finns med i matchtruppen.

Getafe_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao fick efterlängtad vila under landslagsuppehållet där man kunde ladda batterierna ordentligt inför fortsättningen. Man stod även för en mycket stabil insats efter uppehållet då Espanyol (3-1) slogs tillbaka hemma på San Mames. Baskerna har nu fem raka ligamatcher utan förlust och tack vare det har man klättrat upp till en 9:e plats. Förvisso spelade man match i Champions League tidigare i veckan, då man bortaslog Shakhtar med 1-0, vilket åker upp på minuskontot här. Men man vilade både Aduriz (spelade 25 min) och Laporte från start i den matchen, vilket är Athletics två klart bästa spelare. Kikar vi på bortafacit för Athletic så ser det inte särskilt trevligt ut med raden 1-1-4 och målskillnad 2-10. Men jag tycker det finns mycket bra anledningar till den skrala utdelningen på resande fot. För det första har man stött på både Barcelona (0-2) och Real Madrid (0-5) på bortagräs, vilket är väldigt tuffa matcher. Även Malaga (0-1) är en mycket tuff uppgift och där blev man direkt rånade på en poäng. På slutet har det dock sett bättre ut och man har nu två raka bortamatcher där man plockat poäng, mot Almeria (1-0) och Valencia (0-0). Athletic är mycket trygga med bollen och Aduriz är verkligen ett monster där framme just nu, vilket kan räcka långt.
Hos gästerna stryker vi anfallare Guillermo och försvarare Etxeita som går skadade. Inga avbräck alls i mina ögon.


Den raka tvåan hade varit intressant här om det inte vore så att Athletic spelade match i Ukraina tidigare i veckan. Nu fegar jag dock ur lite, men jag känner ändå att man ska ha bra chans till tre pinnar i huvudstaden. Getafe har inte spelat som bäst på hemmaplan och jag tror man blir straffade här. Insats strax under medel gäller!

/e@sy