Den spanska högstaligan bjuder på två matcher denna fredag, där Getafe – Almeria är först ut på Coliseum Alfonso Pérez. Getafe åkte på pumpen i sin första match på bortagräs mot Celta Vigo, samtidigt som Almeria fick en pinne hemma mot Espanyol. Jag såg bägge dessa matcher och har min favorit klar för mig här.

  • Match: Getafe – Almeria
  • Spel: Getafe över 1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Getafe fick alltså stryk i premiäromgången mot Celta Vigo, detta med 3-1 på bortagräs. Inte mycket att säga om egentligen då Celta Vigo kommer hamna högt upp i tabellen den här säsongen, vilket Getafe troligtvis inte kommer göra. Men nu har man en passande uppgift till revansch då Almeria kommer på besök, ett Almeria som kommer harva i botten tror jag. Trots förlusten mot Celta så tycker jag ändå inte att man var helt under isen, man skapade trots allt en del farliga chanser framåt. Lafita var riktigt bra i offensiven och sedan tycker jag även att anfallare Vazquez stred tappert matchen igenom. Det kommer bli en helt annan matchbild idag där Getafe förmodligen kommer föra spelet och kliva på framåt. Mot Celta Vigo fick man mest backa hem och ge sig iväg på kontringar. Jag tror det kommer passa laget mycket bättre, då man inte har särskilt kontringsskickliga spelare i truppen. Man har haft ett riktigt fint målsnitt på försäsongen och det känns som man öser på lite mer i offensiven nu. Lagets stjärna Pedro Leon går fortfarande skadad, vilket jag bara tycker gynnar mitt spel. Han bromsar gärna upp spelet och trampar på bollen lite väl ofta, det blir bättre flyt utan honom i mina ögon.
Förutom Leon så saknar man även Rafa och Alexis, vilket är två defensiva avbräck.

Getafe_200x200almeria

Almeria fick alltså en pinne i sin öppningsmatch mot Espanyol, detta efter att Sergio Garcia kvitterat för Espanyol i matchens absolut sista sekund.  Inte alls någon imponerande insats från Almeria, då man fick nöjet att spela med en man mer i dryga timmen. Laget ser väldigt svagt då man tappat nästan allt som andades kvalité från fjolårssäsongen, utan att direkt ersätta förlusterna. Edgar Mendez är en intressant spelare som man hämtat tillbaka från Tenerife, men i övrigt ser det blekt ut. När man förlitar sig på Tomer Hemed och räven Soriano anfallet så är man illa ute tycker jag, det kommer inte hålla. Även i det defensiva tycker jag man försvagats den här säsongen, efter att mittback Torsiglieri försvann tillbaka till Metalist. Han var en av få ljusglimtar i Almerias försvarslinje förra året och inte heller där tycker jag att man ersatt med något vettigt.
Hos gästerna stryker vi idag Manné, Welligton samt Quique som inte får plats i matchtruppen. Inga skador som stör.


Även fast Getafe fick stryk med klara siffror mot Celta Vigo så tycker jag att det fanns en del positivt att ta med sig från den matchen, framför allt i det offensiva. Nu har man lättare motstånd och med en hemmapremiär så borde laget vara väldigt sugna på revansch. Jag tror man vinner den här matchen, men med tanke på de defensiva avbräck man har så väljer jag två hemmamål framför den raka ettan. Insatsen blir av den lägre skalan på det här spelet!

/e@sy