Copa del Rey rullar vidare och idag tar vi oss till den spanska huvudstaden för att bevittna Getafe – Almeria. Första mötet slutade 1-1 och det innebär att returmötet lever i allra högsta grad. Det var ganska fult spel i första mötet och får vi se samma satsningar i dagens match kommer det hagla kort.

  • Match: Getafe – Almeria
  • Spel: över 5,5 gula kort
  • Odds: 1,65 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Senast dessa lag drabbade samman var för exakt en vecka sedan på Juegos Mediterráneos. Almerias mittfältare Verza gjorde båda målen i det mötet och kunde satt Almeria i ett väldigt fint läge inför denna retur. Men eftersom ett av dessa målen sattes i egen bur så är det en väldigt spännande retur vi har framför oss. Som jag nämnde var det ganska hårt spel i den matchen och efter 90 min fotboll så hade domare José González González kastat ut sju stycken gula kort. González González är ganska vild i vanliga fall så det kanske inte var någon större överraskning att det blev en del kort. Men till dagens match så har vi en domare som får González González att framstå som ett fromt lamm.

Getafe_200x200almeria

Det är nämligen dags för Alfonso Álvarez Izquierdo att beträda en fotbollsplan igen, och då kan verkligen allt hända. Nu tog han det väldigt lugnt i senaste matchen han dömde, den mellan Atletico Madrid – Levante. Det slutade med endast fem gula kort, men det var till stora delar en väldigt lugn match ska sägas. 11 matcher har han dömt den här säsongen om vi räknar ihop ligaspelet samt cupen, och endast i tre av dessa har han gått under 5,5 gula kort. De gånger han gått under linan så har det varit ganska ojämna matcher som saknat puls, och en sådan match räknar jag inte med i afton.


Sju gula kort senast lagen drabbade samman alltså och jag tror vi får se en tuff och jämn match även idag. Blir så fallet så ska vi kunna gå över linan på 5,5 gula kort med Izquierdo vid pipan. Vi testar en medelinsats på det här spelet!

Även 1/10 units åker in på ett rött kort i matchen – 2,90 hos unibet

/e@sy