Wolfsburg kommer till Ghelamco Arenan i Gent utan flera nyckelspelare, medans Gent njuter av den här fantastiska säsongen som laget haft hittills. Man delar första platsen i ligan med Club Brügge och i Champions League gjorde Gent en sensation med att ta sig vidare till åttondelsfinalen före favorittippade Lyon och Valencia. Kan man ta ytterligare en seger mot tyskarna?

  • Match: Gent – Wolfsburg
  • Spel: Bägge lag gör mål
  • Odds: 1.80 @ 10Bet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20:45 17/2

Hein Vanhaezebroucks trupp hade endast en poäng efter de tre första omgångar i Champions League, då hade nog många räknat ut Gent. Det som hände sedan får ändå ses som en sensation när Valencia, Lyon och Zenit besegrades och man tog välförtjänt en andra plats. Bättre motståndare i åttondelsfinalen än förra säsongens andraplacerade laget i Bundesliga kunde fansen inte önska sig, men det är ingen i klubben som anser Gent som favoriter i den här matchen. Den här säsongen har Gent gjort åtminstone ett mål i varje hemmamatch. De vann sina fyra senaste hemmamatcher och höll nollan i tre av dessa. Laget är mycket motiverade och ivriga att visa upp sig, eftersom detta är deras första framträdande i Champions League. De vann också sina tre sista matcher i Champions League med ett måls marginal. Nu väntar dock en helt annan motståndare.
Trolig stareva för Gent: Sels – Rafinha, Nielsen, Mitrovic, Asare – Deaux, Kums – Foket, Dejaegere, Milicevic – Depoitre

KAA_Gent_logo.svg    ladda ned

Wolfsburg kämpar den här säsongen med framförallt sina skador. De är inte lika stabila som i fjol och formen svänger för mycket. De vann visserligen sin sista hemmamatch med 2-0 mot Ingolstadt, men innan dess hade man förlorat tre matcher. I det här mötet kommer Wolfsburg sakna många nyckelspelare på grund av skador och avstängningar. Det som är dock positivt för Wolfsburg är att laget spelar mycket bättre på internationell nivå. I sin sista gruppspelsmatch besegrades Manchester United med 3-2. Detta kommer naturligtvis att höja självförtroendet inför fortsättningen av Champions League och mötet med Gent , där de kommer in som stora favoriter, med tanke på att returmatchen spelas på deras hemmaplan. Gästerna från Tyskland får klara sig utan avstängde försvararen Naldo och på grund av skador kan man inte heller räkna med tre nyckelspelare, ordinarie målvakten Benaglio, viktige mittfältaren Josuha Guilavogui och målskytten Bas Dost. Robin Knoche är tillbaka efter en lång frånvaro och bör ta Naldos plats i försvaret.
Trolig stareva för Wolfsburg: Casteels – Jung, Dante, Knoche, Rodriguez – Trasch, Luiz Gustavo – Vierinha, Draxler, Caligiuri – Kruse

 

Jag förväntar mig en mycket tuff fotbollsmatch och en riktig kamp mellan Gent och Wolfsburg. Med tanke på alla skador som Wolfsburg får dras med är Gent kanske lite närmare segern, men Wolfsburg är oförutsägbara. De gillar att spela offensiv fotboll och de kommer säkert försöka att göra mål från redan ifrån den första minuten. Jag tar och lägger ett spel på bägge lag gör mål. 10Bet erbjuder ett fint odds på 1.80.

 

/ Akilles_80