Vi tar oss till Grupp H där Zenit och Valencia stuckit iväg och faktiskt kan säkra avancemang idag. För belgiska Gent är det vinna eller försvinna som gäller idag, och därför tror jag vi kan få se en del mål här. Häng med!

  • Match: Gent – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,17 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Gent parkerar just nu näst sist i Grupp H på en pinne, vilket är samma antal poäng som jumbon Lyon. Med fem poäng upp till Valencia just nu så är det ganska glasklart vad som gäller idag, nämligen att vinna. Kravet på att vinna lär ge en matchbild med ett väldigt offensivt hemmalag, och Gent är inte så dåliga som många kanske tror. Hemma i Belgien toppar man ligan som obesegrade och på hemmaplan har laget spelat en hel del målkalas på slutet. Kikar vi på de fyra senaste hemmamatcherna så hittar vi ett snitt på 4,5 mål per ligamatch. Jag har sett ett par matchen med Gent i detta gruppspel och belgarna har skapat hyggligt med chanser i varje match, och dessutom gjort mål i varje match. Men vänder vi på det och kikar defensivt så blir det svårt att hålla nollan idag samtidigt som de måste trycka på framåt. Sex insläppta mål på hemmaplan i ligaspelet, och dessa sex mål har de släppt in i de fyra senaste matcherna. Det mot lag som Oostende och Mechelen bland annat, och nu är det betydligt vassare motstånd på andra sidan.

En del frågetecken hos hemmalaget som kommer testa en del spelare sent till dagens match. Men Brecht Dejaegere är tillgänglig igen efter sin avstängning och det är positivt för offensiven.

AA-Gent@2.-old-logoValencia_200x200

Valencia blandar och ger hemma i Spanien där hemmaplan inneburit vinst och bortagräs varit förlust på slutet. De har svårt att hitta en jämn nivå och jag tycker inte att Valencia imponerat alls denna säsong. Man vann förvisso i regionsderbyt mot Levante med hela 3-0 förra helgen, men det är siffror som inte alls speglar matchbilden särskilt bra. Kikar vi till Champions League placerar sig alltså Valencia som tvåa just nu, och de kan ordna avancemang redan idag, vilket de självklart siktar på. De kan verkligen få matchbilden idag mot ett Gent som måste chansa framåt, då Valencia har en del snabba anfallare som gillar ytor. Men vänder vi på det så tror jag inte Valencia är tillräckligt organiserade för att hålla nollan här. Det borde innebära lite vilda västern och då ska det finnas goda möjligheter till att kliva över 2,5 mål.

Hos gästerna stryker vi fortsatt målvaktsduon Ryan och Alves, vilket innebär att det är en hårt matchande Domenech som troligtvis står idag. Vidare så stryker vi anfallaren Rodrigo samt försvarsspelaren Aymen Abdennour.


Det är som sagt vinna eller försvinna som gäller för Gent, och då lär det bli ett offensivt upplägg från hemmalaget. Det kan innebära att man slår hål på Valencia, men det kan även innebära att man blir straffade. Jag tror det blir en kombination av dessa två och tippar 2-1 åt något håll, vilket räcker för överspelet. Insats strax under medel!

/e@sy