Vi kör vidare med en match i Serie A såhär på måndagskvällen och det är en match där båda lagen har något att spela om. Det gäller Europa League och båda lagen har vid seger chansen att ta den där sista platsen. men då gäller det att ta 3 poäng, annars är det nog ganska kört, speciellt för bortalaget Torino som har 6 poäng upp, medan Genoa har 4 poäng upp. Därför bör det ju bli en böljande matchbild där båda går för 3 poäng. Dessutom spelar dom bra offensiv fotboll, framförallt Torino.

  • Genoa – Torino
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.93 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Genoa kommer med raden 4 segrar och 2 förluster på dom 6 senaste där man bland annat har 3 raka segrar på hemmaplan. Och man är erkänt starka just på hemmaplan och det lär satsas offensivt ganska direkt tror jag. Man har dessutom gjort mycket mål på slutet så även om Torino gör 1 mål så kan man ta de där viktiga 3 poäng som behövs för att fortsätta ha bra chans på Europa League till nästa säsong. Det finns alltså ingen som är nöjda med 1 poäng utan det är enbart 3 poäng som gäller, därför lär man ta risker ifall det så behövs.

Vi stryker anfallaren Perotti som är ett avbräck men man har ändå tillräckligt bra offensiv, som har ganska bra kemi, för att ändå kunna göra minst 1 mål troligen 2. I övrigt så har man backarna Ariaudo och Marchese skadade.

genoa_200x200    torino_200x200

Torino har lite taskigare läge än Genoa eftersom dom är 2 poäng bakom Genoa och 6 poäng bakom Sampdoria som innehar sista Europa League-platsen. Därför är en seger ett absolut måste, här räcker det verkligen inte med 1 poäng. Så man kan ju räkna med ett offensivt Torino, som vi ju vant oss vid i vinter och under våren. Senast blev man nollade mot Empoli hemma i en väldigt konstigt match och ett väldigt konstigt självmål av målvakten i Torino. Men innan dess hade man gjort mål i 7 raka matcher, och känslan är att man absolut lär göra mål här också. För återigen, det är endast 3 poäng som gäller. Inget feglir här inte

Dessutom har man bra skadeläge där endast mittbacken Bovo är skadad, annars fullt manskap, vilket såklart är positivt. Det är alltså bara tuta och köra för att ta sig närmre Sampdoria på 6e plats. Senaste två inbördes mötena med Genoa har slutat med 2-1 vinst i båda, så på så sätt har man ett litet övertag också.


Genoa ligger 4 poäng ifrån en Europa League-plats och rivalen Sampdoria. En vinst är därför ett msåte då det är 3 matcher kvar sen. därför kommer man inte nöja sig med 1 poäng här och ett offensivt Genoa lär vi få se. Torino har samma läge om inte ännu mer kritiskt ifall dom ska spela i Europa nästa säsong. Dom måste verkligen vinna eftersom dom är ytterligare 2 poäng längre ifrån, så vi kan därför även räkna med att Torino går för det, trots bortaplan. Det lär alltså bli en match med flera målchanser eftersom båda bör ta risker för att ta de där så viktiga 3 poängen. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.93. Insatsen blir strax över medel. Jobbaaa!!

/L’orso