Vi sparkar igång Serie A år 2016 med ett derby. Det är nämligen Genoa som tar emot Sampdoria och det är två klubbar som avslutade höstsäsongen rätt dåligt måste man säga. Och jag tror båda är rätt taggade på att göra det betydligt bättre, sen att det är ett derby mot antagonisten gör det hela inte sämre. Här vill man vinna till varje pris och jag tror vi kan få se en underhållande match med två lag som letar efter formen.

  • Genoa – Sampdoria
  • Spel: Över 11 Hörnor (asian)
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Genoa har 4 raka förluster så uppehållet kom lägligt kan man säga. endast 1 vinst på de 9 senaste. Men känns som att det är en perfekt match för dom. Nu kommer man komma ut heltaggade och fulla med energi eftersom det är ett derby mot antagonisten i staden Genova. Det kommer säkerligen bli en jämn match detta där det kommer vara svängigt åt båda hela i hela matchen. Det tror jag Genoa gillar, eftersom dom gärna anfaller med mycket energi och mycket fart. Och även via kanterna en del så inte så konstigt att man skapat en del hörnor. Sen har man en bra målvakt som kan rädda en hel del bollar också, ut till hörna bland annat.

Här saknar man anfallaren Diego Perotti som är avstängd i ytterligare 2 matcher och det är ett avbräck, men man har rätt bra anfallare som gillar att utmana där fram. Sedan så är backen Giovanni Marchese ett frågetecken. Backen Issa Cissokho och mittfältaren Tino Costa stryker vi också. Man har dock fått in mittfältarna Suso och Luca Rigoni som är redo att göra debut.

Genoa är ett rätt bra hörnlag överlag och man skapar en del hörnor på hemmaplan när man får hålla i bollen betydligt mer som man lär få göra i denna match, men som man inte fått när man mött de allra bästa lagen som Juventus och Napoli. Och bara för att nämna det så är det ungefär samma scenario på bortaplan. Men för att få lite hörnstatistik så har det sett ut såhär i Genoas hemmamatcher denna säsong:
4-4 mot Verona
1-2 mot Juventus
7-4 mot Milan
7-7 mot Chievo
1-6 mot Napoli
6-6 mot Sassuolo
9-7 mot Carpi
10-7 mot Bologna

Genoa_cfc    Sampdoria

Sampdoria har ganska dålig form dom också med 1 vinst på de 7 senaste, dock kom vinsten precis innan uppehållet vilket måste känts bra. Om något lag ska vara knappa favoriter så är det väl ändå Sampdoria som jag tycker har bättre spelare på några positioner som känns mer avgörande. Men detta är i alla fall en match man vill vinna och med tränare Montella, som gillar att hålla boll och spela runt mycket. Och då kan det bli en del hörnor som det blev när han tränade Fiorentina för inte så länge sen. Sen att det inte hände så mycket på alla hörnor är en annan sak men att dom skapades, det är det viktigaste i denna rek.

Inga större avbräck hos Sampdoria som kan ställa upp med en ganska bra startelva här.

Ser vi till hörnor så är även Sampdoria rätt bra på skapa hörnor men i jämförelse med Genoa så släpper man till betydligt fler hörnor som hemma mot Roma (18 st!). Sen är detta är ju en speciell match då båda lagen har hemmaplan, även om Sampdoria står som bortalag. Men jag kommer ta Sampdorias hemmastatistik vad gäller hörnor som är (bortastatistiken är lite mindre i antalet hörnor):
4-7 mot Carpi
2-5 mot Bologna
4-18 mot Roma
9-8 mot Inter
2-8 mot Verona
6-5 mot Empoli
1-8 mot Fiorentina
11-6 mot Sassuolo
6-3 mot Palermo

———————————————————————————————————————————————————–

Genoa har ingen bra form, men hörnmässigt så spelar det ingen roll då man skapar hörnor rätt frekvent. På hemmaplan framförallt. Och här kommer man vara riktigt taggade och vi lär få se ett Genoa som går framåt ganska ofta. Sampdoria har ungefär liknande statistik som Genoa vad gäller hörnor, men man släpper till fler och även om formen är rätt dålig hos Sampdoria också så tror jag man kommer ge allt i denna match. Två lag som vill framåt och som vill bjuda sina fans på nåt extra. Tror vi får se en underhållande match med flera chanser. Jag spelar Över 11 hörnor (pengarna tillbaka vid 11 st) till oddset 2.00. Insatsen får bli något över medel. Framåååt!

/ L’orso